• BIST 9626.56
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.213
  • Euro 36.6812
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Aksaray’ın İki Kitabı Daha Oldu

Aksaray’ın İki Kitabı Daha Oldu
Aksaray son yıllarda birbirinden farklı kitaplarla tanıştı. Gün geçtikçe de yeni kitapların yayımlanacağını ümit ediyoruz. En son yayımlanan iki kitabın da ciddi bir boşluğu dolduracağına inanılıyor.

Aksaray Belediyesi Kültür Müdürlüğü yayınlarından çıkan “Medfun Ecdad’a Meftun Ahfad” kitabı şehrimizin ulema, süleha ve evliyası hakkında rivayetlerden ziyade belge-bilgiye dayanarak bilgi veriyor.

1a.pngKitabın yazarları olan iki kişi de Aksaray araştırmalarıyla tanınmış şahsiyetler: Mustafa Fırat Gül ve Ahmet Kuşsan. Bilindiği gibi Mustafa Fırat Gül on beş yıldır Aksaray tarihi üzerine araştırmalar yapan ve ondan fazla kitaba imza atmış bir araştırmacıdır. Ahmet Kuşsan ise Somuncu Baba üzerine derin araştırmaları olan ve gelecek yıllarda çok daha güzel eserlere imza atacağı tahmin edilen değerli bir yazardır. Bu iki kıymetli araştırmacının hazırladığı kitapta yol güzergahına göre şehirdeki önemli şahsiyetlerin mezarları, türbeleri ziyaret ediliyor ve şahsiyet hakkında doyurucu ve belgelere dayalı bilgiler veriliyor. Yine eserde ilk defa gün yüzüne çıkan eski fotoğrafların yanında yazarlardan birisi olan Mustafa Fırat Gül tarafından son çekilen fotoğraflar da mevcut.

 

Bir diğer kitap AKSMMMO tarafından yayımlanan “Aksaray’da Muhasebecilik” isimli kitaptır. Oda başkanı Melih Özan’ın kültürel konulara meraklı olduğu ve oda olarak ilklere imza attığı bilinir. Fakat bu kitapla artık AKSMMMO çıtayı epeyce yükseltmiş durumda. Editörlüğünü Mustafa Fırat Gül’ün üstlendiği kitapta muhasebeciliğin tarihçesi, Aksaray’da bilinen en eski ve yaşayan meslektaşların hayat hikayeleri de derlenmiş. Ayrıca eserde Aksaray’ın tarihçesi ile şehrin doğal ve tarihi güzellikleri de editör tarafından son bilgi ve fotoğraflarla anlatılmış. Bir meslek odasının böyle bir eser çıkarması Türkiye’de çok ender görüldüğü için AKSMMMO odası başkanı, yönetim kurulu tebriği hak ediyor. Bu eserin ayrıca pdf haline (http://aksmmmo.org/aksarayda_smmm/) adresinden ulaşılabiliyor.

 

 

Şunu da ilave etmek gerekiyor ki, elbette her kitap şehrin kültürüne-tarihine katkı olmuyor. Bazı kitaplar nakit ve vakit israfından başka bir şey değil. Kitap adı altında yapılan bilimsel hırsızlıkların, israfların ahirete kalmadan hesabının da sorulabileceğini yine haber sitemizde okumuştunuz. Haberaksaray.com olarak araştırmacı-yazarların emeklerini takdirle karşılarken utanmadan emek hırsızlığı yapanları şiddetle kınadığımızı bir kez daha belirtiyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00