İlaçların yan etkilerinden çekinen insanların, bu ilaçları kullanmayıp şifalı bitkilere yöneldiğini belirten Aktarlar, yurt dışında bulunan gurbetçilerin de şifalı bitkileri alarak Avrupa'ya götürdüklerini kaydetti.
H3N2’YE ÖZEL KARIŞIM
Hava sıcaklığının düzensiz bir şekilde düşüp yükselmesinin mevsim hastalıklarını artırdığına değinen Aktarlar, "Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, grip, bronşit, nefes darlığı gibi hastalıklara karanfil, hunnap, gülhatmi, tarçın, havlıcan, zencefil, kekik, ayva yaprağı, nane gibi şifalı bitkilerden oluşan karışımlar hazırlıyoruz. Bu karışımlar, hastalığın kısa sürede geçmesini sağlayarak, vücudun direncini artırıyor." dediler.
Son zamanlarda vatandaşların şifalı bitkilere karşı yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Aktarlar, "Halkımız, sadece mevsim hastalıklarıyla ilgili olarak değil, saç bakımı, cilt bakımı, zayıflama, kalp ve damar hastalıkları, böbrek, prostat, karaciğer hastalıkları, idrar yolları enfeksiyonları gibi birçok hastalığın çarelerini de şifalı bitkilerde arıyor ve bu bitkileri kullanıyor." dedi.
Bayanların en çok zayıflama ve cilt bakımı için hazırlanan bitkisel karışımlara ilgi gösterdiğini belirten Aktarlar, “Bademyağı, ceviz yağı, kayısı yağı, defne yağı, fesleğen yağı saç ve cilt bakımı için en çok tercih edilen ürünler arasında. Ayrıca keten tohumu zayıflamak isteyen bayanlar tarafından tercih ediliyor. Keten tohumu, kolesterol, prostat, şeker hastalığı, kabızlık ve tansiyon hastaları tarafından kullanılıyor." şeklinde bilgi verdi.
Haberler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.