• BIST 9701.54
  • Altın 3063.189
  • Dolar 35.4848
  • Euro 36.5952
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 6 °C

Bir Tohum Daha Toprağa

Bir Tohum Daha Toprağa
Bir Tohum Daha Toprağa

          Çağımızıaydınlatanlar yazı serisi                                          

Aslında vefat haberi, Aytunç Altındal’ınaramızdan ayrılarak ebedi âleme intikalinin görünen şeklidir. Yoksa yazınınbaşlığından da görüleceği gibi, binler, on binler, yüz binler ve milyonlarınyetişebilmesi için toprağa atılan bir tohum gibidir, bu tip insanlar.

Bir kısım insanlar bu ve bunun gibi insanları susturmak,aksiyonlarını engellemek, etrafına toplananları dağıtmak gibi basitdüşüncelerle onların ölmelerine veya öldürülmelerine sevinebilirler. Ama onlarşunu iyi bilmelidirler ki bu tip insanlar ölümlerinden sonra bıraktığı fikir veeserleriyle birçok insanın o fikirler etrafında toplanmasını sağlarlar. Birbaşka ifadeyle, vefat eden her fikir ve aksiyon adamı, kınından çekilmiş birerkılıç gibidirler. Hayatta yaptıklarından daha çok ve mükemmel işler başarırlar.

İlim, sadece din ilmi değildir. Fen, ekonomik,hukuki, siyasi, ahlaki bütün ilimler Allahındır, Allah’dan biz insanoğlunabahşedilmiştir. Nitekim Peygamberimiz Hazret-i Muhammed (s.a.v) bir Hadis-iŞeriflerinde; “İlim mü’minin yitik malıdır. Onu nerede bulursa alır” buyurmasıbu sözümüzün ispatıdır.

Aytunç Altındal da kendi sahasında özellikle deSiyonizm, Hıristiyanlık ve Osmanlı tarihi gibi ilimlere sahip, bu ilimleri“Milli Görüş” pertavsızıyla (büyütec) gözden geçirerek yazılarıyla,kitaplarıyla ve konferansları ile halka intikal ettiren bir yiğitti.

AYTUNÇ ALTINDAL KİMDİR

İstanbul'da 1945'te dünyaya gelen Altındal,1983'te İsviçre'de Modus Vivendi Kültür Merkezi'ni kurarak 10 yıl yönetti. 1989yılında Rusya'da Kültür Danışmanlığı görevini yaptı.

Altındal, 1992'de İngiltere Edinburg'takiAkademik Proje İdari Heyeti üyeliğine seçildi, 1993'te Uluslararası AvrupaDüşünce Çalışmaları Topluluğu Bilimsel Kuruluna üye oldu. Gazeteci yazarAltındal, aynı yıl Avusturya'nın Graz şehrindeki Karl-Franz Üniversitesitarafından düzenlenen Avrupa'nın Laik Vasiyeti adlı uluslararası konferanstaoturum ve bölüm başkanlığına seçildi. Ünlü Fizikçi Isaac Newton'un bugüne kadarhiç bilinmeyen bir kitabını da yayınlayan Altındal, Uğur Mumcu'nun"Sakıncasız" adlı eserinin de yapımcılığını üstlendi. Altındal'ın, 1992'deİngitere'de yayınlanan Three Faces of Jesus (Üç İsa) adlı kitabı dünyada büyükilgi görmüştü.

Altundal’ın çağımızın en büyük fikir ve aksiyonadamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve onun çalışmalarını değerlendiren görüşlerişu ise şekildedir.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın sadeceTürkiye siyaset arenasında değil genelde İslam âleminde özelde de Batılı veSiyonizm ağırlıklı odaklarda hissedilen bir ağırlığı olmuştur. Onun başlattığısiyaset anlayışı geçmişte İslam âleminde etkili olmuş  “Tarz-ı Siyaset“lerden  çok farklıydı. Bu farklılıkları başlıca iki ana başlık altındatoplayabilirim.

A) Necmettin Erbakan, sadece adına  “ İslamadenilen bir siyasi hareketi kurmamış. Aynı zamanda bir “Siyasi Uyanış“ vederleme hareketini de başlatmıştı. Bunu yaparken  de, burası çok önemlidirki, bir “ Din Adamı”  olarak değil, bir “Bilim Adamı” olarak plan veprojeler üretmişti.  Batı´da ve Siyonist odaklarda, onun bu “Sivil veBilimsel“ kimliği çok “Tehlikeli” bulunmuştu. Bunu bizzat bana aktardığıbilgilere dayanarak söylüyorum. Eğitimimi Batı´da ve tamamen “İleri Teknoloji”verilerine göre tamamlanmış bir bilim adamının İslami değerleri  öneçıkartan bir siyasi partinin kurucusu ve lideri olması Batı´da ve İsrail´de çoktehlikeli bulunmuştu. 

B)  Necmettin Erbakan, kendi nev–i şahsına  uygun örgütlenme modelinde mevcut değerlerin (toplumsal,tarihsel, düşsel  ve kültürel) yeniden ele alınarak çağın gidişatına ve “Zeitgeist“ (Zamanın Ruhunu ) belirleyecek şekilde analiz ve siste matize edilmesinisağlamıştı. Bu anlayış sayesinde Türkiye’nin “Yeniden“ kendini toparlayacağınıve Dünya´da belirleyici rol oynayacağını düşünmüştü. Onun bu “ Bilimsel”yaklaşımı Siyonizm için ayrı bir tedirginlik ve endişe kaynağı olmuştu.

Şunu da ekleyerek bitireyim Necmettin Erbakan,  MustafaKemal Paşa´ya hiçbir zaman garez, kin ve nefretle bakmamıştı. Prof. Dr.Necmettin Erbakan’ın  bu iki özelliği üzerine “Doktora Tezleri”yazılacaktır diye düşünüyorum” demiştir.

Hayatının konu edildiği bir TV yayınında kendisine, Atatürkhakkında ne düşünüyorsunuz?” diye bir soru yöneltildiğinde Erbakan Hoca;“Atatürk sağ olsaydı Milli Görüşçü olurdu” ifadesi ile meşhurdur.

AYASOFYAKARARNAMESİNDE Kİ İMZA

Fetih hakkı olarak Sultan Fatih tarafından Cami olarakaçılan ve vakfedilen Ayasofya camisinin 1934 yılında bir kararname ile müzeyedönüştürülmesi kararnamesinde ki Atatürk imzasının taklit olduğunu iddia edenAltundal; “Devlet arşivlerini inceledim. Ayasofya’nın müze yapılmasına atılanAtatürk imzasına başka yerde rastlamadım. Teknoloji çok ilerledi. Belgenin aslıbulunarak incelenmesi lazım” demiştir.

Aytunç Altundal; “Türkiye’de ve dünya da casuslar – Gül veHaç kardeşliği – Tanrı neden fikir değiştirdi – Üç İsa – Devlet ve kimlik –Türkiye ve Ortodokslar – Bilinmeyen Hitler – Türk İmparataorluğunun yıkılışınadair kehanetler kitabı – Türkiye ve kadın – Dünün belgeleri yarının tarihi –Vatikan ve Tapınak şövalyeleri – Yoksul Tanrı Tyanalı Apollounius – Vatikan vePapa’nın gizli Türkiye senaryosu…” adlı kitapları bulunmaktadır.



   NevzatLaleli


HAY-DERGen Başk

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00