Geçtiğimiz hafta içi Aksaray Üniversitesi bünyesinde kurulan 5 fakülteden Veterinerlik fakültesine bir hayırsever işadamımız sponsor olarak yapımını üstlendiler. Altuntaş yönetim kurulu Başkanı Osman Altuntaş ile yapılan protokol ile Veteriner fakültesine başlanmış oldu. 2012 yılında kurulan 5 fakültenin kuruluşunun başından sonuna kadar takipçisi oldum ve yakından izledim. Takip ettim diyorum bazıları gibi benimde emeğim var ben yaptırdım demiyorum.
İsterseniz kısaca özetlemem gerekirse, Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyaretlerinde Tarım Platformundan Hamit Özkök konuyu Cumhurbaşkanımıza iletmişti. Daha sonra bu platformu Rektör ve bazı kanaat önderlerini gezmişlerdi.
Üniversiteyi ziyarette bende vardım, Sayın Rektör Acar’a konu iletilince rektör şunu söyledi; “ size bir müjde vereyim Senatomuzdan bir karar çıktı, 4 fakülte birde Meslek Yüksek Okul kararı, Aksaray’a hayırlı uğurlu olsun” demişti. Gerçekten bu karar bizi son derece sevindirdiğini söyleyebilirim.
Fakülteler güzelde, Veteriner Hekim Fakültesi kurulması prensip kararı belli, nüfus ve ülkemizde fazlalığı sonucu biraz zor görünüyordu. Konuşmak, istemek ve senatodan çıkarmak yeterlimiydi. Devletimizin buna bakış açısı vardı, bu okulları çıkarmak kolayda yapımı nasıl olacak, nasıl karşılanacak Maliye Bakanlığı ödenek konusunda nasıl bir tavır takınacak bunlar çok önemli idi.
En önemlisi iş Milletvekillerimize düşüyordu. Konu YÖK’e gitti ve Milletvekillerimiz ile Rektörümüz YÖK nezdinde girişimlerde bulunarak YÖK’ten geçirdiler. Ama Veteriner Fakültesi ile İletişim Fakültesinde sıkıntı vardı. Ha bu fakültelerimize birde İslami Bilimler eklenerek sayı 5 çıkmıştı. Fakülteler YÖK’ten çıkınca herkes kendisine mal ederek nerede ise ben hallettim diyecekti.
O dönemde Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun’la bu konuyu konuşuyorduk, “ herkes seviniyor ve kendisine mal ediyor da, Veteriner Fakültesi ile İletişim Fakültesinde sıkıntı var. Bu iki fakültenin onaylanmama durumu söz konusu, hadi onaylanmazsa o zaman bunun sorumluluğunu kim alacak, biz Ankara da bunun çabası içindeyiz, neler çekiyoruz onay için bilen var mı” demişti.
Hakikaten Milletvekillerimiz bu konuda çok çaba sarf ederek onaylattılar ve rahatladık. Veteriner fakültesinin sponsor onayında konuşan Alaboyun, “ Veteriner Fakültesi öyle kolay kolay verilen bir Fakülte değil. Bunun için nüfus kotası önemli, ama Aksaray’a bu fakülteyi Kazandırdık” diyor.
Veteriner Fakültesinin yapımını üstlenen Altuntaş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş’ı kutluyorum. Burada kazandığı parayı yine ilimizin yararlı işlerinde kullanmaları çok önemli. Kendileri önceleri isminden etkilendikleri İslami Bilimler Fakültesini yapmayı düşündüklerini, ancak Rektörün kendilerini ikna ettiğini söyledi.
Umarım bu güzel davranışa diğer işadamlarımızda katılırlarda bir an evvel diğer fakültelerimizde hayata geçirilir. Bu fakültelerin hayata geçmesi ile ilimizdeki öğrenci sayısında büyük artışların olacağı ve Aksaray’da üniversite öğrenci sayısının 15 bini üzerine çıkacağı yetkililerce söylenmektedir.
Genç bir ilin kısa zamanda büyüyerek böyle önemli fakültelerin açılması elbette çevre illerde kıskançlık yaratacaktır. Çevre illerimize kurulan yeni Üniversitelerimize baktığımızda bu kadar kısa sürede önemli fakülteleri elde edenler bulunmamaktadır. Bizler kendimizi beğenmesek de çevre illerin insanlarına Aksaray-ı bir sorun bakalım ne diyecekler? Kalkınmada 5 bölge olmamızı kıskanıyorlar mı kıskanmıyorlar mı?
İlimize kazandırılan bu fakültelerin bana göre kurulması önemli. Bundan pay çıkaranlar elbette olacak, ama en büyük emek ve pay Sayın Milletvekillerimizindir. Ha bunun dışında emeği olanlar yok mu elbette var, Üniversitemiz senatosunun ve Rektörünün de gayretleri mutlaka vardır.
Ben Veteriner Fakültesinin yapımını üstlenen Altuntaş yönetim kurulu Başkanı Osman Altuntaş’ı tebrik ediyor başarılar diliyorum.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.