Yargıdan mali müşavirliklere kadar F klavyeye geçilmesi içingenelge yayımlanacak.
Kamu kurumlarının tamamında zamana yayılarak F klavyeye geçilmiş olacak.
UZMANLAR DA F KLAVYEDİYOR
Yıldız Teknik Üniversitesi Geoteknik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.Mustafa Yıldırım, F klavyenin bilgisayarlarda seçenek olarak değil, her yerdezorunlu standart kabul edilip uygulanması gerektiğini belirterek, "Bustandart tüm resmi kurumlarda kabul edildiğinde, önce tepki toplayacak ancakkısa zaman sonra ne kadar faydalı ve verimli olacağı görülecektir"dedi.
Yıldırım, Türkçe'ye en uygun olan F klavyeyi, kamu kurum vekuruluşlarında yaygınlaştıracak bir genelge için çalışmalara başlanmasınıdesteklediğini belirterek, Q klavyenin Türkçe'ye uygun olmadığını söyledi.Prof. Dr. Yıldırım, gelişmiş ülkelerde klavyeyi on parmakla kullananlarınsayısının yüzde 85, Türkiye'de ise yüzde 5 civarında olduğunu belirterek, "Onparmakla klavyeye bakmadan, F klavye ile yapılan yazışmalar, Q klavyeye göreortalama beş kat, yabancı dille yapılan yazışmalara göre ise iki kat dahahızlıdır" dedi.
F KLAVYE’NİN TARİHÇESİ
Harf İnkılabı’ydı. TDK kılavuzundan yararlanarak Türkçemizdekullanılan 30.000′e yakın kelimenin değerlendirmesini yapmıştır.
Bu değerlendirmelerde, Türkçemizdeki sesli ve sessiz harfkullanımı en iyi şekilde ortaya çıkarılmış ve kelimeler içerisinde geçen harfayrımı yapılmıştır.
Bu harf ayrımı sonucunda Türkçemizde kullanılan sesliharflerin a, e, i, ö, u gibi sol ele ve diğer harflerin ise sağ ele oranlanarakoluşturulan F klavye hayata geçirilirmiştir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.