• BIST 9949.01
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C

Gelecek, Acentelerin Olacak

Gelecek, Acentelerin Olacak
Gelecek, Acentelerin Olacak

SigortaAcenteleri Sektör Meclisi sonuçlarının ardından sigorta sektörünün sorunları veçözüm yolları ile alakalı açıklama yapan TOBB Sigorta Acenteleri Sektör MeclisiÜyesi ve ATSO Meclis üyesi Mustafa Çalışkan, Anadolu’da ve büyük şehirlerde bumesleği icra eden meslektaşlarının yaşadığı zorlukları ve sorunlarınınçözümlenmesine yönelik neler yapılması gerektiğini açıkladı.

 

MustafaÇalışkan, sigorta acentelerinin acilen çözülmeyi bekleyen sorunlarının başındaüretim ve tasarrufun geldiğini söyledi. Acenteler için hayati derecede önemtaşıyan üretim ve tasarruf sorununun çözümünün diğer sorunların da kendiliğindeçözümü anlamına geleceğini ifade eden Çalışkan, hedeflerinin ‘üretimi artmış,hasar prim dengesi fevkalade olan, ürettiğini doğru tasarruf ederek geleceğeümitle bakan ve sigortalının gönlünde hak ettiği itibarı yakalayan bir acenteprofili oluşturmak’ olduğunu belirtti.

Eşitlikilkesine aykırı

Sondönemde plazalar, bankalar ve internet ile sayıları oldukça artan sigorta satışkanallarıyla acentelerin işinin oldukça zorlaştığını söyleyen Çalışkan, konuylailgili olarak, “Bu konu Anayasa’nın eşitlik ilkesine açıkça aykırı. Bir taraftaistediği şekilde poliçe satan kurum ve kanallar, diğer tarafta ise Demokles’inkılıcı ensesinde olan acentelerimiz. Bu konu çok acil bir şekilde hukukçerçevesinde ve hakkaniyet ölçüsünde çözülmeli” şeklinde konuştu.

SAİK’ebüyük sorumluluk düşüyor

Acentelerinbir taraftan geçmişin kronikleşmiş sorunlarıyla uğraşırken diğer taraftanşirketlerin baskısı altında ve zor şartlarda üretim yapmalarının oldukçasıkıntılı bir durum olduğunu ifade eden Çalışkan, yeni dönemde SAİK’e büyüksorumluluklar düştüğünü söyledi. Çalışkan, “Acentelerin tüm sorunlarınınçözülmesi ve asli görevleri olan üretimle alakalı çalışmalarını yapabilmesiiçin bir güven ortamına ihtiyaçları var ve bunu sağlayacak merciin de SAİKolması gerekiyor” dedi. Çalışkan, acentelerin kendilerini sahipsizhissetmeyerek sadece üretime odaklanacakları ortamın mutlaka sağlanmasıgerektiğini de sözlerine ekledi.

Sigortabilinci insanlarımızın gönlüne yerleşmeli

SAİKdışında birçok kurumun da acentelerin sorunlarının çözümüne dair sorumluluklarıolduğunu hatırlatan Çalışkan, özellikle acentelerin pazar payının giderekazalmasıyla ilgili olarak yapılması gerekenlere değindi. Sigortacılığın tabanayayılarak üretime dönüşmesi için TOBB, Hazine Müsteşarlığı ve TSB’nin (TürkiyeSigorta Birliği) ortaklaşa başlattıkları ve sigorta bilincinin insanlarımızıngönlüne yerleşmesi ve ‘bilinçli sigortalı’ kültürünün oluşması için yaptıklarıçalışmaları önemli bulduğunu ifade etti. Bu çalışmaların rehabilite edilerekhenüz risk oluşmadan çok ucuza satılabilme fikrinin yerleştirilmesi gerektiğinisöyleyen Çalışkan, “Sigorta ihtiyacının beyinlerde ihtiyaç haline getirilmesigerekiyor. Bunun ilköğretim okullarında sigortacılık ile alakalı dersleriniçerisinde işlenmesiyle de çözüme kavuşacağı inancındayım” dedi.

Sonolarak, Anadolu’daki acentelerin de heyecanla çözülmesini beklediklerisorunları olduğunun bilincinde olduklarını ifade eden Çalışkan, “Acentelerimizibirbirinden ayırmamak gerekiyor. Sigorta sektörünü diğer sektörlerden ayıran enönemli özellik, tüm ülke genelinde yaşanan sorunların aşağı yukarı aynı nedenebağlı olması. Acentelerimiz, bilinçli sigortalı az olduğu için, zorunlupoliçelerin bile zor satıldığı, tahsilâtın oldukça sıkıntılı gerçekleştirildiğive gelir gider dengesizliğinin had safhada olduğu bir bölgede üretim yapmayagayret ediyor. Ancak ümitvar olsunlar, gelecek acentelerimizin olacak” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00