• BIST 10025.47
  • Altın 2956.432
  • Dolar 35.1368
  • Euro 36.5946
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 5 °C

Hayırsever iş adamı Keleşoğlu vefat etti

Hayırsever iş adamı Keleşoğlu vefat etti
Hayırsever iş adamı Keleşoğlu vefat etti

Selçuk ve As Ecza Depoları sahibi, Aksel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Keleşoğlu (91), bugün sabah İstanbul’da vefat etti. Keleşoğlu'nun cenazesinin Cuma günü Mürşitpınar Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

KELEŞOĞLU'NUN CENAZE PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

1924 Ermenek doğumlu olan Keleşoğlu, eğitim, kültür, sağlık, turizm alanlarında projeleri ve yardım amaçlı büyük maddi ve manevi destekleri ile biliniyordu. Keleşoğlu'nun ismi yaptırdığı Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi binasında ve pek çok eğitim kurumunda yaşıyor. Varlıklı bir aileye mensup olan Keleşoğlu, babasının yönlendirmeleri ile küçük yaşlarda manifaturacılık işine başlamış, daha sonraları ise eczacı olan kayınbiraderi ile birlikte “Selçuk Ecza Deposu”nu kurdu. Selçuk Ecza Deposu Türkiye’deki sağlık sektörünün 2. büyüğü durumundadır. Vergi ödemede Türkiye’nin ilk elli kuruluşu içinde yer almaktadır. Ahmet Keleşoğlu, 10 Temmuz 2008’de de Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

EĞİTİM YARDIMLARINA ÖNEM VERİYORDU.

Sabahları spor yapan, iyi çalışıp, dürüst olmak, “ayağını yorganına göre uzatmak” gibi özelliklere sahip olan, güvenilir, saygın ve özverili olmayı öğütlediği burslu öğrencilerinin sayısını her yıl artırarak, onları memlekete, ailelerine hayırlı kişiler olarak yetişmeleri gayesini üzerine alan Ahmet Keleşoğlu, eğitim, sağlık, kültür alanlarında pek çok yatırım yapmıştı. Keleşoğlu'nun destekleriyle yapılan eğitim kurumları ise şunlardı: "Altunizade Hafize Özal İlköğretim Okulu 36 derslikli ek inşaatı, spor salonu (2001), Üsküdar Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi (2002), İstanbul Üniv. Eczacılık Fakültesi derslikleri ve laboratuvarların yenilenmesi (2002), Ümraniye Nezahat Ahmet Keleşoğlu İlköğretim Okulu (2003), Marmara Üniv. Eczacılık fakültesi Multimedya ve Araştırma Merkezi yapımı ve bilgisayar donanımı (2006), Ümraniye/Sarıgazi Ahmet Keleşoğlu İlköğretim Okulu ek derslik inşaatı, dersliklerin donanımları (2007), Ümraniye'de Selçuk Ecza Deposu 50 Yıl İlköğretim Okulu arsa bağışı ve 32 derslikli İlköğretim okulu yapımı (2008), Konya Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim fakültesi inşaatı (2008)."

Keleşoğlu kurma hazırlığında olduğu Nezahat-Ahmet Keleşoğlu Vakfı ile Holding bünyesinde çalışanların çocuklarına, zeki ve yoksul öğrencilere yardım yapma konusunda sürekliliği amaçlıyordu. Keleşoğlu Holdingin yüzde 51’ini vakfa bırakacağını belirtmişti.

"ÇOK ÇALIŞTIM LİDER OLDUK"

Ahmet Keleşoğlu, ilerlemiş yaşına rağmen işinin başında idi. Her gün aksatmadan ofisine geliyor ve durumu gözden geçirerek kararlar alıyordu. Keleşoğlu, 2008 yılında yaptığı bir röportajda, "Her gün işe gelirim. Artık biraz geç geliyorum. Fakat akşamları devam ediyorum. Selçuk Ecza Holding bir aile şirketidir. Eşimin hissesi var. Baldızın küçük bir hissesi var. Eşimle 50 yıldan fazladır birlikteyiz. Çocuğumuz yok. Ballıyız. Çalışanlarımı çocuklarım sayarım. Bir bakıma 5 bin çocuğum var" demişti. Keleşoğlu, ecza depoculuğu işine nasıl girdiğini şöyle anlatmıştı: " Kayınbirederimle birlikte başladım. 1962’de o benden ayrıldı. Kendi şirketini kurdu. Sonra ben tek devam ettim. Ama çok çalıştım. Sıfırdan alıp böyle bir kurum yaratmak kolay değil. Selçuk Ecza, Konya'da kuruldu. Selçuk ismini uğur getirsin diye koyduk. 10 kişiyle başladık. Konya civarında çalıştık. 1975’te İstanbul'a geldik. Arkasından Adana şubesini açtık. Türkiye'nin en büyük deposu oldu, lider olduk. Ondan sonra bu günlere geldik. Türkiye’nin en fazla vergi ödeyen ilk 50 firmasından biriyiz."

MEMLEKETİNE NELER YAPTI?

Keleşoğlu, röportajda memleketinize neler yaptınız şeklindeki bir soruya ise, "Ermenek’e sosyal yaşama katkı amaçlı Ermenek Selçuklu Oteli'ni, Konya’da Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’ni yaptık. Başta Ermenek ve Konya olmak üzere ülke kalkınmasına katkı ve hizmet gerekçesiyle Selçuk Üniversitesi Senatosu 'Eğitim Bilimleri' dalında Fahri Doktorluk Payesi verdi.

Bakanlar Kurulu kararıyla Konya Selçuk Üniversitesi’ne bağlı eğitim fakültesine Ahmet Keleşoğlu adı verildi, fakültenin adı Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi olarak değiştirildi." şeklinde cevap vermişti. Keleşoğlu, “Mirasçılarınız kim?” şeklindeki soruya ise, “Mirasçılarımız kardeşlerimin çocukları ve hanımın kardeşlerinin çocukları. Vakıf kurarak 100-200 sene devam etsin, yön değiştirmesin istiyorum” şeklinde cevap vermişti.

AHMET KELEŞOĞLU KİMDİR?

1924 yılında Ermenek’te doğdu. Tüccar Hacı Mustafa İncikoğlu’nun altı çocuğundan 5.sidir. Varlıklı bir aileye mensup olan Keleşoğlu, babasının ondaki ticari yeteneği görerek, küçük yaşta ticarete girmesini teşviki ile küçük yaşta manifaturacılıkla işine başlamış, sonra halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayan, “bonmarşe” mağazası haline dönüştürmüştür. Keleşoğlu daha sonraları ise eczacı olan kayınbiraderi Nevzat Karpuzcu ile birlikte 1958’de Konya’da ilaç dağıtım firması kurdu. Konya’nın uzun yıllar Anadolu Selçuklularının merkezi olması nedeniyle, Selçuklulara duyduğu saygının nişanesi olarak, onlar gibi uzun ömürlü olması dileği ile kurduğu şirketin adını “Selçuk Ecza Deposu” koydu. Bugün Aksel Holding’in sekiz şirketinin en büyüğü olan “Selçuk Ecza” Türkiye’deki sağlık sektörünün 2. büyüğü durumundadır. Vergi ödemede Türkiye’nin ilk elli kuruluşu içinde yer almaktadır. Selçuk Ecza ve Aksel Holding bünyesinde 4 bin kişi çalışmakta, bin araç her gün eczanelere dağıtım yapmaktadır. 1980 yılına kadar, Türk ilaç sektöründe sadece ecza depoculuğu alanında faaliyet gösterirken, 1980’de İbrahim Ethem Ulagay İlaç Sanayi T.A.Ş.’ne ortak olup Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenerek, bu tarihten itibaren, sanayici sıfatı ile de çalışmalarını sürdürmeye devam etti. 1980-1990 yıllarında, bir yandan Selçuk Ecza Depolarının büyümesi amacı ile şube sayısını hızla artırırken, bir yandan da yeni bir depo zinciri olan As Ecza Depoları’nın kurulması ve geliştirilmesini gerçekleştirdi. Böylece 33 şubesi 4000’den fazla çalışanı ile Türkiye’nin her köşesinde hizmet veren “Ulusal Bir Ecza Deposu” yapılanmasını başarı ile sağladı. 1995 yılında, Turizm ve İnşaat sektörüne girerek, Kemer Tekirova’da 600 yataklı “Clup Hotel Phaselis Rose” u faaliyete geçirdi. İnşaat sektöründe ise muhtelif yerlerde iş merkezleri ve site biçiminde lüks konut inşaatları ile “Selçuklu Konakları”nı gerçekleştirdi.Aynı destek ve yardımlarını, memleketi Ermenek’e turistlik bir otel hediye ederek, sürdürdü.  

merhabahaber.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00