Microsoft Konya İş Ortakları ToplantısıKonya Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Konya Bilişim Derneği (KOBİD) Başkanı Ahmet Öztürk, Konya’daki bilişimciler ve Microsoft temsilcileri katıldı. Toplantı öncesi konuşan KOBİD Başkanı Ahmet Öztürk lisanslı yazılım kullanmaya dikkat çekerek, “Toplumun, bilişimin doğru ve verimli kullanılması, çocukların, gençlerin, kurumların, KOBİ'lerin bilişimi etkili ve verimli kullanılması gerekiyor. Bunun yanında yazılımın bir emek ürünü olduğu, lisanslı yazılım kullanmanın emeğe saygının gereği olduğunu da bıkmadan anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Bireysel üyeliğe önem verdiklerini de söyleyen Öztürk,“Bilişim firması olmayan, bilişim alanında çalışan akademisyen, öğretmen, herhangi bir statüde çalışan eleman hatta bilişim alanında çalışmayan, bilişime ilgi duyan herkesin derneğimize bireysel üye olmasının sağlanması konusunda desteklerinizi bekliyorum” diyerek üyelerden yardımcı olmalarını istedi.
Seminerin öğleden sonraki bölümünde ise 'Microsoft Türkiye Gelecekle Buluşma Toplantısı' gerçekleştirildi. Türkiye genelinde yapılan ve üçüncüsü Konya'da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, KOBİ'lerin Türkiye'nin gelişmesinde önemli yeri olduğuna vurgu yaptı. Özmen, "Dünyanın 10. büyük ülkesi olmak istiyorsak KOBİ'lere gereken önemi vermeliyiz. Bizler ülke ekonomisinin lokomotifi konumundaki KOBİ'lerimize bilgi teknolojileri alanında ihtiyaç duydukları bilgi ve danışmanlık hizmetleri sunmaya devam ediyoruz. Bu yıl Anadolu'da seçtiğimiz belirli bölgelerdekişirketleri yerinde ziyaret ediyor, diğer yandan da bunların büyümek için ihtiyaçlarını tespit ediyor onlara bu konuda yardımcı oluyoruz" diye konuştu. Konya'nın da son yıllarda önemli ölçüde büyüme kat ettiğini söyleyen Özmen, "Konya başta ayakkabı, mobilya, tekstil, tarım aletleri ve diğer sanayi kolları ile oldukça gelişmiş bir ilimiz. Konya'nın ihracatı 1 milyar doları aşmış durumda. Bu rakamı daha da artırabiliriz. Şirketlerin bu büyümeyi yakalayabilmesi için teknolojiyi iyi kullanmaları gerekmektedir" dedi. Konya'daki gençlere de iş imkanı sunmak istediklerini söyleyen Özmen, "Konya'da 4 üniversite ve 90 bine yakın öğrenci var. Bunların mezun olduktan sonra iş yapmalarını biz de istiyoruz. Bu nedenle onları bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığımız Açık Akademi Kursuları'na çağırıyoruz. Buralara şimdiye kadar 41 bin kişi başvurdu ve 108 kişi de diplomasını aldı.Bunların bir çoğu önceki işlerini bırakıp en basit yazılımlardan yapmaya ve bunlardan da güzel gelir elde etmeye başladılar. Konya'dan da böyle gençlerin çıkacağına inanıyorum" dedi.
Seminer öncesinde konuşan Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk de Konya'daki firmaları daha iyi işyapabilmeleri için çalıştıklarını belirterek, "Dünyanın en büyük 16. ekonomisi olan ülkemiz genç ve dinamik nüfusu ve özel sektörünün çalışmalarıile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarda bulunuyor. Biz de özel sektör temsilcileri olarak bunlara da katkıda bulunmaya çalışıyoruz" dedi. Öztürk ayrıca firmaların dünya sektöründeki ihracattan fazla pay alabilmeleri içinde çalıştıklarını söyledi. Konya'nın 2023'te Türkiye ihracatının yüzde 3'ünü gerçekleştireceklerini kaydeden Öztürk, Konyalı şirketlerin teknolojiyi daha yakından takip ederek Türkiye'deki değil dünyadaki şirketlerle yarışması gerektiğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.