22 Ekim 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara7°C

AKSARAY BELEDİYESİNDEN BİR İLK DAHA…

Aksaray belediyesinden bir ilk daha…

Aksaray belediyesinden bir ilk daha…

02 Kasım 2013 Cumartesi 17:10

BaşkanNevzat Palta “Bu proje ile Aksaray Belediyesi olarak hem maliyetlerimizidüşürmek hem de ilimizde bir ilke imza atarak kamu ve özel sektöre örnekolarak, güneş enerjisinden elektrik üretimi sistemlerinin yaygınlaştırılmasınakatkıda bulunmak amacındayız.”

 

--200KW Kurulu güce sahip olacak güneş enerji santralinde yaklaşık 850 adet güneşpaneli kurulacak. Tesisten yıllık 322.600 KW elektrik üretimi yapılmasıtasarlanmaktadır.

--10dönüm arazi üzerine kurulacak olan sistem şebeke bağlantılı olacak; üretilen elektrikarıtma tesisinde kullanılacak

--Toplamproje maliyeti 1.115.296,00 TL olan proje bedelinin % 45 i Ahiler KalkınmaAjansı tarafından kalan % 55 lik kısım Aksaray Belediyesi tarafındankarşılanacak

 

AksarayBelediyesinin Güneş enerji santrali (GES) kurulması amacıyla Mart ayında AhilerKalkınma Ajansına sunduğu proje desteklenmeye uygun bulundu. Toplam projemaliyeti 1.115.296,00 TL olan proje bedelinin % 45 i Ahiler Kalkınma Ajansıtarafından karşılanacak, kalan % 55 lik kısım Aksaray Belediyesi tarafındankarşılanacak

AksarayBelediye Başkanı Nevzat Palta belediye olarak Aksaray’da bir ilki dahagerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi “ Güneş enerjisindenelektrik üretim santrali (GES) , halen Aksaray'a içme suyu sağlayan Bağlıköyünde bulunan su kaynağımız ve arsenik arıtma tesisimize kurulacaktır. 200 KWKurulu güce sahip olacak güneş enerji santralinde yaklaşık 850 adet güneşpaneli kurulacak. Tesisten yıllık 322.600 KW elektrik üretimi yapılmasıtasarlanmaktadır. 10 dönüm arazi üzerine kurulacak olan sistem şebekebağlantılı olacak; üretilen elektrik arıtma tesisinde kullanılacak, fazlaüretim olduğu takdirde Medaş şebekesine aktarılabilecektir. Santralin 7- 8 yıliçinde kendisini amorti ederek en az 25 yıl üretim yapılabileceği, bu sürenin50 yılı bulabileceği bildirilmektedir. Aksaray belediyesi olarak bu projede;yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, çevrenin korunması vesürdürülebilir çevre yönetiminin sağlanması amaçlanmaktadır. 

         Güneş enerji santrali (GES) kurulmasıamacıyla Mart ayında Ahiler Kalkınma Ajansına sunduğumuz projemiz desteklenmeyeuygun bulunmuştur. Toplam proje maliyeti 1.115.296,00 TL olup proje bedelinin %45 i Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak, kalan % 55 lik kısımAksaray Belediyesi tarafından karşılanacaktır.

         Bu proje ile Aksaray Belediyesi olarakhem maliyetlerimizi düşürmek hem de ilimizde bir ilke imza atarak kamu ve özelsektöre örnek olarak, güneş enerjisinden elektrik üretimi sistemlerininyaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacındayız.

         25 Ekim de yapılan ihaleye 5 firmakatılmış olup, ihale dosyalarının teknik incelememesinin tamamlanması ile yapımaşamasına başlanacaktır.”

 

 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.