AKSARAY İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Aksaray'ın ilçe ve beldelerinde 6 ay süreyle geçici işçi istihdam edilirken, Eskil'de istihdam edilmemesi... Hemen aklımıza bu başlığı getirdi. "Eskil'de geçici işçi neden yok!"
23 Nisan 2015 Perşembe 07:50
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2015 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, işsizliği önleyecek tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi konularında görüşmeler yapıldı.
Valilik Toplantı Salonunda Vali Şeref Ataklı başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya ve kurul üyeleri katıldı.
Vali Şeref Ataklı Aksaray’ın gelişen sanayisi ve ticareti ile büyümeye devam ettiğini belirterek çalışacak işçi ve kalifiye eleman ihtiyacının daha da artacağını bu konuda ilgili kurumların ve mesleki kuruluşların yapacakları eğitim faaliyetlerinin önemli olduğunu söyledi.
Toplantıda İş-Kur İl Müdürü Bülent Bekin 2015 yılı faaliyetlerine ilişkin değerlendirme raporunun sunumunu yaptı. Bekin, 2014 yılında kayıtlı işgücünün 14.151 olduğunu 2015 yılında bu sayının 15.337’ye yükseldiğini söyledi.
Bekin Aksaray’da 55’i kamu, 2.436’sı özel sektör toplam 2.491 işyerinde 29.385 kişinin çalıştığını 2015 yılı Mart ayı sonu itibariyle 361 erkek 125’i kadın toplam 486 kişinin daha işe yerleştiğini söyledi.
İşçi şikâyetlerinide değerlendirmeye başladıklarını ifade eden Bekin, 2015 yılında 47 işçinin şikayet başvurularını inceleyerek yapılan şikayetlerin hepsini sonuçlandırdıklarını belirtti.
İstihdam ve Mesleki Eğitim programları için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Bülent Bekin, ‘’ Özel Politika gerektiren proje kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde 2 grup 50 kişilik ‘Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi, servis komisi, dekoratif ev tekstil üretimi, kaynakçı, muhasebe yardımcı elemanı, satış elemanı ve sekreter meslekleri ile ilgili eğitim programları gerçekleştirilmiştir. UMEM kapsamında 7 grup halinde toplam 140 kişilik, dokuma konfeksiyon makineci kursu düzenlenmiştir. İşkur, İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüküler ile yapılan işbirliği sonucu okullarda bakım onarım ve temizlik işleri alanında düzenlenen Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında 1. Grupta 250 kişi, 2. Grup 45 kişi bu programdan yararlandırılmış olup, Ortaköy, Sarıyahşi, Ağaçören belediyelerinde 10’ar kişi, Demirci, Eşmekaya, Ihlara ve Helvadere ile Güzelyurt Belediyesinde de 5’er kişi bu programlar kapsamında belirlenen tarihlere kadar çalışmaya başlamıştır’dedi.
İstihdam ve mesleki eğitimlerle ilgili görüşlerini dile getiren kurul üyeleri kamu ve özel sektörün ortak işbirliğinin önemine dikkat çekerek, kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesinde meslek edindirme ve eğitim programlarının çok önemli olduğunu belirttiler.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2010 Haber Bölge
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.