29 Aralık 2024
  • İstanbul7°C
  • Ankara6°C

AKSARAY’IN RÜYASIYDI, DUASIYDI; GERÇEK OLDU

Aksaray Devlet Hastanesinde ilk anjiyo başarı ile yapıldı.

Aksaray’ın rüyasıydı, duasıydı; gerçek oldu

19 Ocak 2016 Salı 18:08

                Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut, Aksaray Devlet Hastanesinde; 18 Ocak tarihi itibarıyla anjiyo yapılmaya başlandığını, ilk anjiyografi görüntülemesinin ise Emri Onar (57) adlı hastaya uygulandığını açıkladı.

            AKSARAY'IN RÜYASI GERÇEKLEŞTİ.

Aksaray Devlet Hastanesinde Anjiyo Ünitesi kurularak, açık kalp ameliyatlarının yapılabilmesi, yılların bir rüyası, bir hayaliydi.

18 Ocak 2016 tarihinde ilk anjiyo yapılarak, Aksaray'ın rüyası, duası gerçeğe dönüştürüldü.

Göğüs ağrısı şikayeti ile ADH Kardiyoloji Polikliniğine başvuran hastaya, Dr. Sinan İnci ve Dr. İbrahim İzgü tarafından ilk anjiyo yapıldı.

                Dr. İbrahim İzgü, İlk hastaları olan Emri Onar (57)'nın; göğüs ağrısı şikayetleri ile kendilerine başvurduğunu, hastaya yapılan tetkiklerin ve efor testinin pozitif çıkması üzerine hastaya koroner anjiyografi kararı aldıklarını ve Aksaray tarihinde ilk anjiyoyu Emri Onar ve Pembe Şahin isimli hastalara gerçekleştirdiklerini, her iki hastanın da anjiyolarının başarı ile yapıldığını ve durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

            YAKIN ZAMANDA KALP AMELİYATLARINA DA BAŞLAYACAĞIZ

                İlk anjiyoyu yapan ekibin içinde yer alan ADH Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci'de, 5 yıldır Aksaray Devlet Hastanesinde görev yaptığını hatırlatarak; "Doktorlar ve ekip arkadaşları olarak bu konuda çok hevesliyiz. Sadece koroner anjiyo ile sınırlı kalmayacağız. Çok yakın bir zamanda koordinatör hastanemizin yardımları ile açık kalp ameliyatlarına da başlayacağız" dedi. 

Dr. Sinan İnci, Aksaray Devlet Hastanesine Koroner Anjiyografi Ünitesi kurulma sürecine de değinerek şunları

                 "Aksaray Devlet Hastanesi için Koroner Anjiyografi Ünitesi 1,5 yıllık bir projedir. Sağlık Bakanlığının Aksaray Devlet Hastanesine Anjiyografi Ünitesi kurulmasına karar vermesi ile başlamıştır. Sonrasında koordinatör hastane olarak İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tayin edilmiş, bu tarihten sonraki süreçte personelin eğitimi, cihazın kurulması, gerekli donanımların ve cerrahi destek için alt yapı oluşturularak süreç yeni tamamlandı. Bugün itibarıyla 2 hastamıza başarılı bir şekilde koroner anjiyografi görüntülemesi uyguladık. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Anjiyografi hastaya opak madde verilerek kalp damarlarının görüntülenmesidir. Aksaray'da önemli bir eksiklikti. Anjiyo ünitemiz tüm Aksaray halkına hayırlı uğurlu olsun. Bugünlere gelinmede ortada görünen ve görünmeyen bir çok kişinin emeğinin geçtiğini düşünüyorum. Fedakârlıklar isteyen bir süreçti. Çoğu kişi bu sürece destek ve katkı sağladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Bugün gerçekleştirdiğimiz anjiyografi ile bu süreci bugün tamamlamış olduk. Anjiyo olan iki hastamızın da durumu gayet iyi. Hastalarımıza ameliyat önerdik. Aksaray Devlet Hastanesi olarak ta  çok yakın bir zamanda koordinatör hastanemizin yardımları ile açık kalp ameliyatlarına da başlayacağız. Sadece koroner anjiyo ile sınırlı kalmayacağız. Doktorlar ve ekip arkadaşları olarak bu konuda çok hevesliyiz" dedi.

                Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm.Dr. Cengizhan Kılıçaslan'da amaçlarının hastaneye gelen hastalara her türlü sağlık hizmeti vermek olduğunu belirterek; "ADH'de her türlü sağlık hizmeti vermeye başlayacağız. Bütün çaba ve gayretlerimiz bu yönde. Anjiyografi ünitemiz ilimiz ve hepimiz için hayırlı uğurlu olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Koroner Anjiyografi ünitesinin kurulması ile birlikte hastanemizden il dışına yapılan sevkler de büyük bir oranda azalmış olacaktır" dedi.

Aksaray Devlet Hastanesi'nde anjiyo olan ilk hasta olarak tarihe geçen Emri Onar (57) ise:

" Kısa bir süre önce göğüs ağrım başladı. Bunun üzerine Aksaray Devlet Hastanesi'ne geldim. Dr. İbrahim İzgü'ye muayene oldum. Gerekli tetkikleri yaparak, EFOR testine tabi tuttu. Sonrasında anjiyo olmam gerektiğini söyledi. Aksaray Devlet Hastanesinde ilk anjiyoyu olarak kayıtlara geçtim. Şu anda gayet iyiyim. Ağrım, sızım yok. Kendimi iyi hissediyorum. Aksaray Devlet Hastanesinden aldığım sağlık hizmetinden son derece memnunum. Daha önce de Kayseri'de anjiyo oldum. Defalarca Kayseri'ye gidip geldim. Bu hizmetin burada verilmeye başlanması Aksaray'da yapılması son derece güzel. Dr. İbrahim İzgü'ye ve Dr. Sinan İnci'ye ve ekip arkadaşlarına ayrıca anjiyonun Aksaray’ımıza kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.