18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C

'A'NIN ALTINDAKİ BUZDOLABINA YASAK

'A'nın altındaki buzdolabına yasak

'A'nın altındaki buzdolabına yasak

25 Haziran 2012 Pazartesi 18:32


1990'lı yıllarda C sınıfı bir buzdolabının yılda 840 kilovattsaat enerji tükettiğini kaydeden Aydilek, 1 Temmuz'dan itibaren A sınıfının altındaki buzdolaplarının satışının yasaklanacağını hatırlattı.

ATATÜRK BARAJI'NIN ÜRETİMİ KADAR TASARRUF
A sınıfı bir buzdolabının yılda 390, A 290, A190 kilovattsaat enerji tükettiğini ifade eden Aydilek, ''Bugün Türkiye'deki hanelerde toplam 24-25 milyon buzdolabı var. Bunun 15 milyon kadarı B-C sınıfı arasında değişiyor. Belki 15 milyon buzdolabının tamamını değiştirmek mümkün değil ama bu buzdolaplarını A sınıfı ile değiştirmek mümkün olsa her yıl Atatürk Barajı'nın yıllık üretimi kadar enerji tasarrufu sağlarız'' diye konuştu.

Dernek üyesi firmaların uygulamaya karşı hazırlıklı olduğunu belirten Aydilek, firmaların bayilere Asınıfının altında buzdolabı satışı yapmadıklarını bildirdi.

Elinde Asınıfının altında buzdolabı bulunan bayilerin durumlarını da değerlendiren Aydilek, ''1 Temmuz'a kadar bu tip ürünleri satamayan bayiler satışa devam edebilirler. Ama o tarihe kadar bu sınıftaki ürünlerin satılacağını tahmin ediyorum'' ifadesini kullandı.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.