22 Ekim 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara7°C

BAŞKAN NEVZAT PALTA “ AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÇOK KISA SÜREDE BÜYÜK ADIMLAR ATTI”

Başkan nevzat palta “ Aksaray üniversitesi çok kısa sürede büyük adımlar attı”

Başkan nevzat palta “ Aksaray üniversitesi çok kısa sürede büyük adımlar attı”

09 Ekim 2013 Çarşamba 16:18

 Başkan Nevzat Palta2013-2014 Akademik Açılış Yılının başta öğrencilere, öğretim görevlilere ve tümeğitim camiasına hayırlı olması dileğinde bulunarak şunları söyledi “ 2004’lüyıllarda Aksaray’da 2-3 tane bina vardı buralar girilmez halde gerçekten tabiricaizse bir faciaydı. Daha sonra 2006 yılında Aksaray üniversitesininkurulmasıyla beraber Rektörlüğünde buraya alınmasıyla beraber çok kısa süreiçinde eğer bugün üniversitedeki öğrenci sayısı 15 bin 500’lere çıktı. Çok kısa sürede çok büyük adımlar attı Geçmiştenbugüne kadar tüm emeği geçen hocalarımıza idarecilerimize rektörlerimizehepsine yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü bunları ben bir bayrak yarışı olarakdeğerlendiriyorum. Sonuçta bunlar bir hizmettir insanların en hayırlısıinsanlara en faydalı olandır düsturu içinde bu kervanda yer alanlara yürektenteşekkür ediyorum.

Son iki yıl içindebaşta kıymeti rektörüm olmak üzere ekibi ile birlikte ciddi bir atağakalktığını söyleyebiliriz. Öğrenci sayısının 15 bin 500’lere çıkması daÜniversitenin bölgedeki üniversiteler arasında çok cazip bir noktaya geldiğinirahatlıkla söyleyebiliriz

Üniversiteningelişmesi Aksaray’ında gelişmesine paralel olarak değerlendiriyorum Türkiye’nindünyadaki konumu ne ise Aksaray’ında Türkiye’deki konumu o diyorum. HakikatenTürkiye sonuçta Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan çok önemli bir noktadaAksaray’da şöyle baktığınız zaman Türkiye’nin tam ortasında Tarihi ipek yolununüzerinden geçtiği uluslararası yolun kesiştiği bir güzergâh. Bugünde Aksaraybulunduğu konum ve coğrafik yapı itibarıyla her geçen gün önemini artırıyor.

Yapılan konuşmanınardından Belediye Başkanı Nevzat Palta öğretim görevlilerine cübbelerinigiydirdi. 2013-2014 Akademik Yılın Hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.