15 Ocak 2025
  • İstanbul7°C
  • Ankara8°C

BUGÜN KARNE GÜNÜ

Bugün karne günü

Bugün karne günü

08 Haziran 2012 Cuma 18:51

 

Yoğun geçen eğitim öğretim döneminin sonuna gelindi. Konya genelindeki 436 bin öğrenci bugün karne alarak yaklaşık 3 ay sürecek olan yaz tatiline girecek. Okullarda eğitim faaliyetlerini sürdüren yaklaşık 20 bin öğretmen de yaklaşık 3 ay boyunca öğrencilerinden ayrı kalacak. Bu yıl ilk defa uygulanacak olan yeni 4+4+4 eğitim sistemine göre değerlendirildiğinde ise Konya genelindeki eğitim kurumlarının 4. sınıfından 34 bin 47, 8. sınıfından 36 bin 944 kişi bir üst kademeye geçecekken, 12. sınıfı tamamlamış olan 21 bin 22 öğrenci ise mezuniyet belgelerini alacak.

Bir yıllık eğitim öğretim sürecini değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Konya’nın nüfusunda genel itibariyle hızlı bir artış olmadığına belirterek, “Biz, nüfus artış oranlarını takip ederek eğitim alt yapısını önceden planlamaya çalışıyoruz. Bu süreçte Konya’nın nüfus artış hızına baktığımız zaman hızlı bir artışın olmadığını öngörebiliyoruz. 2023 yılına kadar Konya’nın genel nüfusunun yaklaşık 100 bin kişi artarak 2 milyon 200 bin civarında olmasını tahmin ediyoruz. Buna göre de öğrenci potansiyelini tahmin edip, eğitim altyapısını buna göre planlıyoruz. Genel anlamda Konya nüfusunda hızlı bir artış yok” dedi.

VELİ, ÇOCUĞUYLA YAKINDAN İLGİLENMELİ

Öğrencilerin bir yıl boyunca ders çalıştıklarını, sınavlarla yoğrulurken yorulduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, bütün öğrencilerin dinlenmeyi ve iyi bir tatil yapmayı hak ettiğini belirtti. Çocuklar için anneleri ve babaları ile vakit geçirmenin, onların yönlendirmeleri ile eğitim faaliyetlerini okul dışında, sıkılmadan, hoş vakit geçirerek sürdürmelerinin en anlamlı tatil olacağını kaydeden Şerafettin Turan, “Öğrencilere tavsiyemiz, bu yaz tatilinde hayallerini gerçekleştirsinler. Anneleri ve babalarıyla birlikte kaliteli vakit geçirsinler. Eğitim öğretim sürecinde çok fazla vakit geçiremiyor öğrenci anne ve babasıyla. Ama burada aileye de ciddi görevler düşüyor. Velilerin çocuklarını anlamaya, tanımaya, keşfetmeye gayret etmesi gerekir. Veliler, çocukları ile daha çok vakit geçirmelidir. Öğrenciler tatile girerken, veliler için de tatil süreci başlıyor. Veliler de bu tatili çocukları ile birlikte farklı etkinlikler yaparak değerlendirmelidir. Öğrenciler bu süreçte hem yorgunluklarını atmalı, hem de kendilerini eğitim dışındaki farklı alanlarda geliştirebilmelidir. Bunda da yine en büyük görev anne ve babaya düşmektedir” diye konuştu.

VELİLER, EĞİTİM ÖĞRETİM SÜRECİNİN PARÇASI OLMALI

Eğitim öğretim sürecinde velilerin de yer almasının sağlıklı bir eğitimin olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Şerafettin Turan, “Veliler, öğrencilerini yakından takip etmeli, öğretmen ve okul yöneticileri ile sürekli irtibat halinde olmalıdır. Çünkü sağlıklı bir eğitim öğretim sürecinin sacayaklarından bir tanesi de velilerdir. Eğitim öğretim süreci içerisinde okullar var, idareciler var, öğretmenler var, öğrenciler var ama veliler de var. Anne baba yıl boyunca muhakkak öğrencisini yakından takip etmelidir. Bugün bir eğitim öğretim yılını daha geride bırakıyoruz. Anne ve babalar şuna inanmalıdır ki, bütün öğrenciler başarılıdır. Karnedeki notlar öğrencinin başarısını yansıtmaz. Öğrencinin karnesinde bir notunun düşük olması o çocuğun başarısız olduğu anlamına gelmez. Her çocuk kendi içerisinde bir dünyadır. Çocuğun başarılı olduğu yanı tespit etmemiz gerekmektedir. Çocuklar ya sosyal ya matematik, ya kültürel ya da sportif alanda başarılı olmuştur. Bu başarılarından dolayı onları tebrik etmelidir. Niye matematikten düşük not aldın veya Türkçen niye düşük diye yargılamasınlar, başarılı yanlarını ön plana çıkararak çocuklarını tebrik etsinler. Hatta küçük ödüller alarak onları daha verimli hale getirebilirler” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.