22 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara6°C

CAD/CAM SEKTÖRÜNDE KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI

Cad/Cam Sektöründe Kalifiye Eleman Sıkıntısı

Cad/Cam Sektöründe Kalifiye Eleman Sıkıntısı

03 Eylül 2012 Pazartesi 20:08

12 yıldır sektör içerisinde olan Mubaş Metal Kalıp Kurucusu Muhsin BAŞARI 1998 beri farklı sektörlerde çalışarak kendi işimizi kurduk. 

Firmamda Makine teknikeri olarak görev yapıyorum Mubaş Metal Kalıp olarak alüminyum enjeksiyon baskı, Alüminyum enjeksiyon döküm ve  kendi kalıplarımızı yapıyoruz. Ayrıca kalıp programı dediğimiz 3 boyutlu tasarım Cimatron’un Cad / Cam programının Konya bayisiyiz. Yapmış olduğumuz kalıpları günümüzün son teknolojisi CNC tezgahları ile ve tasarım programları ile yapılmakta olup   0 hata ile son teknoloji ile çalıştığımız için 0 hata ile bu tip kalıplarımızı kendi kalıplarımızı dışarıya Yapmış olduğumuz kalıplarımızı müşteriden gelen arz ve talebe göre projelendirerek sipariş üzerine çalışmaktayız. Yaklaşık 5 yıldır Konya sanayisinde makine mühendisi ve makine teknikeri arkadaşlara 3 boyutlu tasarım programımı ile ilgili Cimatron Cad / Cam programı bayisi olmamız dolayısıyla Özel Özbim Eğitim kurumumun da eğitim vermekteyiz. Biz firma olarak ve şahsım adına Türkiye’de bir işsizlik olmadığını tam aksine kalifiye eleman sıkıntısı olduğu kanaatindeyiz dolayısı ile akşamları kendi işimizi hallettikten sonra değişik eğitimler düzenlemekteyiz.  Yaklaşık 5 yıldır Konya sanayisinde 400 küsür kişiyi eğitim verdik yaptığım araştırmalarda bunlardan %30 bu işi başarmış olsa bile Konya sanayisine çok büyük bir katkı sağladığı kanaatindeyim çünkü Konya sanayisi çok büyük bir hızla Türkiye ile paralel olarak ilerlediği için kalifiye elemanlar bulma konusunda çok büyük sıkıntılar çekiyor dolayısı ile kalifiye eleman ihtiyacını özellikle bu tasarım programları noktasında büyük sıkıntılar çekiyor.

Bu işin içerisinde olmam dolayısı ile bana günde en az 5-6 firma ortalama olarak bu konu ile ilgili yardımcı olmam noktasında talepler gelmektedir.  Yetiştirdiğimiz eğitim verdiğimiz arkadaşları bu firmalara bu noktada katkı sağladığımız kanaatindeyim Dolayısı ile kalıp noktasında stok yapma konusunda günümüz şartlarında zor olduğu için gelen projeyi değerlendirerek gelen projeye göre tayin etmiş olduğumuz. Kalıpları yapıp aynı zamanda baskısını da yapıp talebe göre müşterinin isteğine göre işleyerek ’de teslim edebiliyoruz. Almış olduğumuz siparişleri 2012 yılında inşallah bu şekilde ekonomik gelişmeler düzgün gittiği sürece hedeflerimizde özellikle Ortadoğu’ya ihracat yapma konusunda ve Avrupa’ya ihracat yapma konusunda çalışmalarımız var bununla ilgili ARGE çalışmalarımızı arkadaşlarımız devam ettiriyor Mubaş Metal Kalıp olarak faaliyet alanımız tarım sektörü ve otomotiv sektör ağırlıklı yapmış olduğumuz kalıpların arkasındayız.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.