22 Ekim 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara7°C

EN HIZLI GELİŞEN İLÇESİ ESKİL

En Hızlı Gelişen İlçesi Eskil

En Hızlı Gelişen İlçesi Eskil

03 Eylül 2012 Pazartesi 12:22

 

Eskil Belediyesi Çalışıyor…

Sizlerden aldığımız güçle her geçen gün daha iyi bir hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim tek amacımız var Eskile daha iyi bir hizmet. Yaptığımız yatırımlar yapacaklarımızın teminatıdır. Her şey daha güçlü bir Eskil için…

Sosyal Belediyecilik Alanında Halka Sunulan Hizmetler

1.       Asrı Saadet

Asrı Saadet Geceleri, İstişare toplantıları ve futbol turnuvası  düzenleyerek halkımızın birlik ve beraberliğini sağladık.

2.      Asker Uğurlama

Belediye olarak askere gidecek olan kınalı kuzular için asker uğurlama töreni, geleneksel olarak

3.      Eskilin İlçe Oluşu

İlk defa eskilimizin ilçe oluş kutlamalarını düzenledik. Yediden yetmişe herkesin katıldığı kutlama töreninde çok renkli sahneler oluştu.  Vatandaşlarımızın kaynaşması sağlandı.

 

1.      Düğün Salonu

İlçemizin en büyük eksiklerinden biri olan düğün salonunu bir yıl gibi kısa bir içinde tamamlayarak ilçemiz halkının hizmetine sunduk. Çok amaçlı düğün salonumuzda düğün, nişan, özel günler, kongre, konferans gibi her türlü sosyal aktivite yapılabilmektedir.

2.      Ağaçlandırma

Yeşilden yoksun çöl olarak bilinen ilçemizin her bölgesini ağaçlandırma çalışmalarımız hala devam ediyor. Bulunduğumuz her alanı ağaçlandırarak gelecekte Eskil yeşil adıyla anılacak.

 

3.      Okullara çevre Düzenlemesi

İlçemizde faaliyet gösteren eğitim kurumlarına ( okul vb. ) Belediyemizin desteği tüm hızıyla devam ediyor. Belediyemiz tarafından eğitim kurumlarının bahçeleri parke taşıyla döşenerek çevre düzenlemesi yapılıyor. Yavrularımız geleceğimizin teminatıdır. Eğitim üzerinde durulması gereken en önemli konulardan biridir. Belediye olarak bütün okullara güzümüz nispetinde çalışma yapacağız. Şuana kadar birçok okulumuzun bahçelerine çevre düzenlemesi yapıldı. Ve bundan sonrada devam edecektir.

4.      İlçeye yapılan Tuvaletler

İlçemize gelen misafirlerimizin ve ilçe halkının kullanabilmeleri için daha modern, estetik ve ilçemize yakışır tuvaletler yaptık.

5.      Semt pazarı Düzenlemesi

Vatandaşlarımızın alış veriş yaptığı semt pazarını göreve gelmeden önce söylemiştik. Âdete bir söz haline gelen projemizi kısa zamanda hayata geçirdik. Şuan da yapımı tamamlanan ve değerli ilçe halkımızın hizmetine sunulan semt pazarı başka Belediyelere örnek olacak bir proje.

6.      Asvalt çalışmaları

Belediye olarak asfaltsız yol kalmayacak sloganıyla hareket ederek ilk olarak stabilize yolların onarımıyla başlayan asfalt çalışmalarımız yayla yolların asfaltandırılmasıyla devam etmektedir.

7.      Parke taşı Döşemesi

İlçe merkezine parke taşı döşeme işi tüm hızıyla devam etmektedir. 2009 yılı içerisinde 80.000 m2 uzunluğunda parke taşı, bordur ve oluk taşı döşemesi yaptık. 2010 yılı içerisinde de 100.000 m2 uzunluğunda parke taşı döşemesi yaptık, 2011  yılında 70.000 m2 parke taşı döşemesi, 2012 Yılı şuan itibarıyla ise 50.000 metre kare parke taşı döşemesi yaparak. İlçemize daha güzel bir görünüm kazandırmayı hedeflemekteyiz.

8.      Kanalizasyon Çalışmaları

Göreve geldiğimiz günden bu yana İlçemizin alt yapı sorununun giderilmesi için Belediye olarak çalışmalarımız aynı hız ve azimle devam etmektedir. Şöyle ki; 2. etap olarak adlandırdığımız bu projemiz İlçemizin kanalizasyon eksikliğini ortadan kaldıracaktır

9.      Kent Park Projesi

Kent parkı projemiz hayat geçiyor. İlçemiz bu park ile daha modern bir görüntüye kavuşacak. 

10.  Araç Filosu

Belediyemiz araç filosunun genişletilmesi amacıyla 1 adet cenaze nakil, 1 adet tam donanımlı itfaiye aracı ile 1 adet çöp taşımalık aracı, 2 adet mercedez kamyon ve 1 adet 33+1 kişilik yolcu taşıma aracı alındı.

 

11.  İtfaiye Hizmet Binası

En büyük ve en önemli eksikliklerden biri olan İtfaiye Hizmet binası çok kısa bir süre içerisinde faaliyete geçti. 

12.  Halı saha bakım onarım

Halı sahanın bakım ve onarımı ile çevre düzenlemesi yapıldı.

13.  Sgkk ve Trafik Tescil

Sosyal güvenlik kurumu hizmet binasının ve trafik tescil şubesinin ilçemize açılması için üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirerek İlçemizin en büyük iki eksiğinin tamamlanmasına yardımcı olduk.

14.  Lpg istasyonu

Belediye petrolüne LPG İstasyonu kurularak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

 

ESKİL BELEDİYESİNİN PROJELERİ

  1. Tüm yaylalarımızın imar uygulamaları yapılarak, çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek.
  2. Tüm yaylalarımızın içerisinde stabilize yol çalışması yapacağız.
  3. Tabi gölet projesi
  4. Yüzme havuzu projesi
  5. Eskil Semt Mezarlığı düzenlemesi ve taziye evi projesi.
  6. Sentetik çim saha projesi
  7. Kapalı spor salonu projesi
  8. Atık su arıtma tesisi projesi
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.