08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ESKİL'DE CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Eskil'de Cumhuriyet Bayramı Törenle Kutlandı

Eskil'de Cumhuriyet Bayramı Törenle Kutlandı

29 Ekim 2013 Salı 15:24

             Kutlamalara Atatürk Anıtına 28 Ekim Pazartesi günü saat13.00’ da çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşımız eşliğindebayrağımız göndere çekilmesiyle başlandı.

         29 Ekim Salı günü saat 09.15’ de Protokol, kamu görevlileri,öğretmen, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet İlkokulu önündenHükümet Konağı önüne kadar Cumhuriyet yürüyüşü yapıldı. Sonrasında Eskil Kaymakamımız Mustafa İLHAN, makamında tebrikleri kabul etti.

         29 Ekim Salı günü saat 10.00’ da Hükümet Meydanında yapılantörende Sayın Kaymakamımız, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı eşliğindehalkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Saygı duruşu ve istiklal marşıeşliğinde bayrağımız göndere çekildi.

         Kutlama programının açılış konuşmasını Sayın KaymakamımızMustafa İLHAN yaptı. Kaymakamımız konuşmasında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusuGazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, bedenlerinikorkusuzca düşmana siper eden gazilerimizi, canlarını vatan ve millet içinbağışlayan şehitlerimizi saygıyla andı ve onlara layık olabilme amacıyla,millet olarak Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkma sorumluluğumuz olduğunuvurguladı.

         Program, öğrenci şiirleri, folklor gösterileri, cumhuriyetoratoryosu ve koro gösterisi ile devam etti. Çeşitli yarışmalarda dereceyegiren öğrenciler ödüllerini, Sayın Kaymakamımız Mustafa İLHAN, GarnizonKomutanı Çetin ORMAN ve Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY’ dan aldılar.  Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tören geçişiile sona erdi.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.