ESKİL’DEKİ ÇALIŞTAY’DA HAYVANCILIK SORUNLARI KONUŞULDU
Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) en yeni okulu olan Eskil Meslek Yüksekokulu ilk etkinliğini gerçekleştirdi.
06 Nisan 2016 Çarşamba 21:40
Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen akademisyenler, “Çiftlik Hayvancılığı Soru(n)ları ve Çözüm Arayışı” konulu çalıştayda, son derece değerli bilgiler aktardı.
Rektör Şahin- Eskil MYO, İlçenin Potansiyelini de Geliştirecek -
Çalıştay’ın açılış konuşmasını gerçekleştiren ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Eskil’in tarım ve hayvancılıkta sadece Aksaray için değil, Türkiye için önemli bir merkez olduğunu söyledi. Eskil MYO’nun, ilçenin bu potansiyelini daha da geliştireceğini kaydeden Şahin, okula bu yıl öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamayı düşündüklerini, öğrenci alımının YÖK onayında olduğunu belirtti. Kısaca Eskil MYO’nun kuruluş sürecinden söz eden Rektör Şahin, “Eskil’i 29 Temmuz 2015’te ziyaret ettik. Geldiğimizde kâğıt üzerinde kurulu bir okul vardı ama fiiliyatta herhangi bir çalışma yoktu. Ziyaretimizde Sayın Belediye Başkanımızla ve Eskil’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştük, istişareler yaptık. Sayın Başkan, Eskil MYO’nun eğitim binası için bizlere bazı yerler gösterdi. Karşılıklı olarak ödevlerimizi paylaştık ve okulun 2016’ya yetişmesi için gayret göstereceğimizi belirttik. Çok şükür bugün iyi bir noktaya geldik. YÖK, öğrenci alımına onay verirse, bu yıl Eskil’e öğrenci alıp eğitim-öğretime başlayabiliriz” Prof. Şahin, yapılan yatırımın en verimli şekilde değerlendirilebilmesi için ileriki yıllarda Eskil MYO’na yeni bölümler kurmayı planladıklarının da altını çizdi.
Eskil MYO Müdürü Doç. Dr. İlker Çamkerten - Hayalimiz Gerçek Oldu, Eskil’de Yüzler Gülüyor -
Eskil MYO Müdürü Doç. Dr. İlker Çamkerten, uzun süredir hazırlıklarını sürdürdükleri çalıştayın son derece verimli geçtiğine dikkat çekti. Özellikle sahadaki incelemelerinde kendilerini memnun eden bir gelişmeye şahit olduklarını ileten Çamkerten, “Hayvancılığın bu denli yoğun olduğu Eskil İlçesi’nde, hayvanlardaki ayak hastalıklarının üst düzeyde görüleceğini zannetmiştik ancak, hastalık beklediğimizin çok daha altında çıktı. Bu da Eskil üreticisinin bilinçli şekilde çalışma yaptığının göstergesidir” dedi.
Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ise
MYO’nun kendileri için yıllardır bir hayal olduğunu, bu hayalin gerçekleştiğini ve ilçedeki herkesin yüzünün güldüğünü belirterek, “Öğrencinin burada rahat etmesi için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz. Okul, ilçemizdeki değişimi de hızlandıracak. Geçen yıllarda Eskil’de bir okulun kurulmasının zor olduğu ifade edilmişse de, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Şahin göreve geldikten hemen sonra talebimizi ciddiyetle takip etti ve Allah’a şükür kurumlar arası görevlerimizi yerine getirerek, İlçemize okulumuzu kazandırdık” dedi.
Çalıştay açılışında Aksaray eski Milletvekili ve Veteriner Hekim İsmet Gür ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun da kısa birer konuşma yaptılar.
Etkinlikte, çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçenlere, akademisyenlere ve Veterinerlik mesleğinde 40 yılını dolduran isimlere plaket verildi. Açılış töreninin ardından akademisyenler, hayvanlarda ayak hastalıkları ve tedavi yöntemlerine dair sunumlarını gerçekleştirdi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2010 Haber Bölge
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.