GELECEĞİN MÜHENDİSLERİYLE GİRİŞİMCİLİK KONUŞULDU
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü ve İletişim Uzmanı Yazar Cemil Paslı, ülkelerin kalkınmasında girişimciliğin önemine değinerek, “Girişimcilik Eşittir Kalkınma” dedi.
26 Kasım 2015 Perşembe 13:35
Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesince düzenlenen “Girişimcilik Saati” etkinliğine konuşmacı olarak katılan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü ve İletişim Uzmanı Yazar Cemil Paslı, ülkelerin kalkınmasında girişimciliğin önemine değinerek, “Girişimcilik Eşittir Kalkınma” dedi.
Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesince düzenlenen “Girişimcilik Saati” etkinliğinin bu haftaki konuğu Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü ve İletişim Uzmanı Yazar Cemil Paslı oldu. Alaaddin Keykubat Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliği katılan Paslı, öğrencilerle bir araya gelerek, hayat deneyimlerini, meslek hayatının tecrübelerini onlarla paylaştı. Paslı, meslekte bulunduğu noktaya gelme sürecinde hem kendi kariyeri açısından hem de çevresi açısından özgüven ve teşebbüsün öneminden bahsederek, her iki olgunun da zaman içerisinde geliştiğini örnekleriyle ifade etti. Girişimde cesaretin kaynağının özgüven, zihni arka plan ve sosyal çevre olduğunun altını çizen Paslı, bu üçlünün tamamen birbirini besleyen ve destekleyen unsurlar olduğunu söyledi. Günlük hayatımıza dair pratik bilgileri de değinen Paslı, “evet” ve “hayır” kelimelerini uygun yerde kullanmanın faydasını vurgularken, “hayır’ı olmayanın ‘evet’ inin de kıymeti ve önemi yoktur” tespitinde bulundu. Ülkelerin kalkınmasında girişimciliğin önemine vurgu yapan Paslı, “Girişim Eşittir Kalkınma” olduğunu sözlerine ekledi.
Girişimcilik Saati Nedir?
Girişimcilik konusu dünyada çokça işlenmekte ancak girişimciliğin önemli özellikleri arasında deneyim ve özgüven öne çıkmaktadır. Bu özellikler mühendisler için de çok önemli hale geldiği için Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nce “Girişimcilik Saati” adı altında etkinlik düzenlemektedir. Etkinlikte fakültede bulunan tüm öğrenciler yıl, bölüm, yaş farkı gözetmeksizin her hafta aynı saatte, okul sonrası iş yaşamında temayüz etmiş, başarılı insanlarla süre, konu sınırlaması olmadan bir araya gelerek deneyim aktarımı gerçekleştirilmektedir. Bu deneyim aktarımı sırasında başarılı insanlar ile birebir temas imkanı bulan öğrencilerde aynı zamanda bir özgüven gelişmekte, normalde görüşmek için randevu almakta bile zorlanacakları insanları yakından izleme ve onların önemli deneyimlerini öğrenme imkanı bulmaktadır. İdeal şartlarda öğrenciler, 4 yıllık eğitim boyunca yaklaşık 112 deneyimli ve başarılı insanla bir araya gelmektedirler.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2010 Haber Bölge
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.