22 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara6°C

GENÇ KIZ 25 YIL SONRA YÜRÜDÜ

GENÇ KIZ 25 YIL SONRA YÜRÜDÜ

GENÇ KIZ 25 YIL SONRA YÜRÜDÜ

25 Eylül 2011 Pazar 00:00

 

Yıllar sonra ilk defa yürüyen genç kız tedavisinin tamamlanmasının ardından köyünün sokaklarında gezeceği günlerin hayalini kuruyor.
Zeynep Bacaksız, doğuştan sakat olan bacaklarını yıllar sonra ilk defa kullanacak. Birçok doktorun kesilecek dediği bacaklarını Konya’daki özel bir hastanede geçirdiği başarılı bir ameliyatla kullanmaya başladı. Bacaksız Ailesi’nin 5 çocuğundan üçüncüsü olan Zeynep, diğer kardeşleri ve arkadaşları gibi yürümek, koşmak istiyor. Her gün sabah evlerinin önünden geçen öğrencilere yıllarca imrenerek bakan genç kız, artık okumak istediğini belirtiyor.
25 YIL DİZLERİ ÜSTÜNDE YÜRÜDÜ
Zeynep Bacaksız'ın anne ve babası kızlarının yürümesini Allah'ın bir lütfu olarak görüyor. Kızlarının doğumundan sonra sakatlığının tedavisi için 4 yıl uğraştıklarını ifade eden aile, birçok hastanenin kapısını çaldıklarını anlattı. Ancak hiçbir olumlu sonuç alamayan aileye doktorlar, Zeynep’in ayaklarının kesilerek protez ayak takılması gerektiğini söyledi. Aile buna razı olmadı ve yıllar sonra bir arkadaş tavsiyesiyle gittikleri özel hastane kızlarını sağlığına kavuşturdu.
OKULA GİTMEK İSTİYORUM
Yürümeye başladıktan sonraki en büyük hayalinin okumak olduğunu anlatan Zeynep Bacaksız, yıllarca evinin penceresinde okula giden öğrencileri izlediğini dile getirdi. Yürüyebildiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Bacaksız, göz yaşlarını tutamazken şunları söyledi:
“25 senedir yürüyemiyorum, çok hastaneye gittik ayakların kesilecek dediler. Fakat son çare olarak Özel BSK Hastanesi'nde tedavi görmeye başladım. 25 yıllık bu sakatlığı Tunç hocam sayesinde yeneceğim. Okumam, yazmam yok. Biran önce okula gitmek istiyorum. Sağlığıma kavuştuktan sonra ayaklarımın üstüne basarak köyüme gideceğim.”


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.