22 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara6°C

HALK İSTİKRARDAN YANA TAVIR KOYDU

01 Nisan 2014 Salı 17:56

30 Mart seçimleri sonuçlandı, 4 aydır yolsuzluk, kasetler, dinlemeler derken vatandaş hiçbir şeye inanmadan istikrardan yana tavır koydu. Halka rağmen demokratik iradeye ipotek koymaya çalışanlar hezimete uğradılar. Korku ve baskı itibar görmedi ve aksine korku salanları sandığa gömdü. Seçimler mahalli seçimlerin dışına çıkarak ...genel seçimler havasında geçti. Bu seçimler yerel seçim olması nedeni ile parti yerine yakınlarını seçme seçimi de olması hasebi ile kendi partisine oy verme yerine yakınlarına oy verenler oldu.
Bundan dolayı genel seçimlerin oy oranını tutturmak çok zor. 2009 yılında %38 oy alan Ak Parti bu seçimlerde %46 yakın oy almışsa oyunu %7 yükseltmiştir. Eğer bir genel seçim olursa bu demektir ki, %55 oy alacak demektir.
İktidar partisi 12 yıldır yaptığı çalışma ve hizmetleri anlatırken, muhalefet yolsuzluk edebiyatı ile seçim propagandası yaptı. Seçimlerin başarısı ve başarısızlığı genel Başkanlara çıkarılması gayet doğaldır. Ak Partiyi tek başına sırtlayan genel Başkan Sayın Tayyip Erdoğan halkın gönlünde her geçen gün taht kurmuştur.
Yolsuzluk edebiyatına kırsalda kimse inanmadığını yaptığım gezilerde bizzat gördüm. Vatandaş Başbakanına sahip çıkıyordu, söylenenlere hiç inanmıyordu. Aday o olmuş bu olmuş buna bakmadan hükümete destek veriyordu.
Son Suriye ile ilgili yayınlanan devletin gizli görüşmesinin ve sırrının ifşa olması halkımızda infial uyandırması enteresandı. Vatandaş anladı ki, konunun yolsuzluk hırsızlık olmadığını ülke üzerinde oyun oynandığını daha iyi anlamıştı. Bundan dolayı Ak Partiye zarar yerine puanını birkaç puan daha artırmasına vesile olmuştu.
Ülke genelinde Ak Partinin oyları yükselirken ilimizde İl genel Meclis oyunda sadece bir puan artması çok enteresandı. Gitmediğin yer senin değil düşüncesi ile halkın ayağına gitmezsen vatandaşta sana gerekeni yapar. Sadece merkezde Ak Partinin Belediye oylarının 11.000 bin arttığı bir dönemde İl genel Meclisinin bir puan oy artması düşündürücü. Bana diyebilirsiniz hala kendisinin il genel meclis adaylığına takılmış diye. Buraya takılsa idim bunları seçim döneminde yazardım. Kesinlikle orada takılı değilim, MHP her köye en az üç sefer giderken Ak Parti adayları çok köylerimize uğramamışlardır.
Kendi yörelerinde tanınmayan insanlar nasıl Ak Partiye getirileri olurdu ona çok takılmıştım. Umarım bundan sonra Sayın Başbakana kim ne kadar katkı sağlar bunlar üzerinde durulur. Her zaman bu talih kuşu herkesin başına konmayabilir.
Benim yaptığım çalışmalarda kaybedilen yerlerden Ihlara’da seçimin kazanılamayacağını burada seçimin Mehmet hoca ile kazanılacağını yetkililere bizzat söyledim. Yine Gülpınar’da seçimin şuan MHP’den kazanan adayın Ak Parti aday adayı olmak istediğinde bununla kazanılacağını Refah kökenli olduğunu yine yetkililere söyledim.
Bazen söylemek fayda etmiyor, yakın ilişki içinde olmak daha farklı olduğunu seçim döneminde görmüş olduk. Allahtan çok kaybedilecek yerlerin Ankara müdahalesi ile lehe çevrildi. Zafer sarhoşu olmayı bırakıp partime ne kadar katkı sağlarımın hesabı bundan sonra yapılmalıdır. Doğru yerde doğru tespitler ne kadar iyi geldiği görülmüştür.
Seçim sürecinde iki aydır ilçe, kasaba, köy ve merkezde mümkün mertebe bulunmaya çalıştım. Bazen gece 02-03 gibi yattığım zamanlar oldu. Seçim öncesi onca aday adayları vardı onları çok merak ettim acaba nerelerde diye.
Siyaset ben olmazsam olmazla yapılmamalı, küsmek ve terk etmek siyaset değildir. Seçim zamanı tekrar ortaya çıkmakla siyaset olmaz, buda zaten siyaset değildir.
Şu bir gerçek ki, bazı yerlerde gereksiz yere insanlar hoş olmayan olaylar yaşadı. Bazı muhtarlık seçimlerinde tatsız ve üzücü olaylarda oldu. Ama genele bakınca sakin ve sükûnet içinde bir seçim yaşandı. Bundan dolayı bütün adayları tebrik ediyorum. İlimizdeki seviyede hemen hemen fevkalade idi, ben bütün adaylarla programlar yapıp sohbetler ettim. Zaman zaman muhalefet iktidar adayı Sayın Yazgıyı eleştirdiler ama Yazgı hiçbirisine cevap vermeden siyaseti çirkinleştirmekten kaçındı. Bundan dolayı da kendisini kutluyorum, mükâfatını da aldı. Yani vatandaş istikrara evet dedi.
NOT: Yarın ilimizdeki seçimi rakamlarla yorumlayacağım bakalım ne çıkacak.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.