22 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara6°C

KALKINMA SEMPOZYUMU 14 KASIM’DA BAŞLIYOR

Kalkınma Sempozyumu 14 Kasım’da Başlıyor

Kalkınma Sempozyumu 14 Kasım’da Başlıyor

12 Kasım 2013 Salı 20:46

Sempozyuma, KOP Üniversiteler Birliği üyesi olanAksaray Üniversitesi’nden de (ASÜ) katılım sağlanacak. ASÜ’de, sempozyumailişkin hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi ve ilgili programının detaylarınetlik kazandı.

-ASÜ Rektörü Acar Sempozyumda Konuşma Yapacak -

Sempozyuma Kalkınma BakanıDr. Cevdet Yılmaz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’inkatılacağı, Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ise katılabileceğibelirtildi. İki gün sürecek sempozyumun ilk gününde, ASÜ Rektörü Prof. Dr.Mustafa Acar ‘Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler: UNİKOP Örneği’ başlıklıpanelde bir konuşma yapacak. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, sempozyumun, bölgeselkalkınma alanında çalışmalarda bulunan bilim adamlarını, uygulamacıları veüniversiteler dışındaki araştırmacıları bir araya getirmesi ve karşılıklı fikiralışverişinde bulunabilmelerine zemin hazırlaması açısından son derece önemliolduğunu belirtti. Rektör Acar, “Sempozyum, bölgenin varlık ve sorunlarınıntartışma zeminini genişletmeyi hedeflemektedir. Bölgenin gelişmişliğine sunacağıkatkılar göz önüne alınırsa, sempozyum, büyük bir önem arz etmektedir” şeklindekonuştu.

-Sempozyumda Aksaray Özelinde Bildiriler de Sunulacak -

Sempozyumun ikinci günündeise Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldız’ın OturumBaşkanlığını yapacağı bir panel gerçekleştirilecek. Etkinlik süresince Aksarayözelinde bildiriler de sunulacak. Bu bildiriler özetle şunlar: ‘KOP BölgesiAksaray ve Niğde İlleri; Tarım Sektörü Üretim Potansiyelleri ve Sorunlar’, ‘YerelSeçimlerde Sportif Hizmetlerin Seçmen Tercihine Olan Etkisi (Konya, Karaman,Aksaray ve Niğde İli Örneği)’, ‘Konya Ovası Projesinde Yeni Bir Vizyon: Aksaray.’

Sempozyum kapsamında, enerjive doğal kaynaklar, gıda, tarım, orman ve kırsal kalkınma, haberleşme ve bilişim,kültür, sanat, spor, turizm ve sağlık bilimleri, sanayi, ulaştırma, lojistik, eğitimve beşeri bilimler gibi konular ele alınacak.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.