22 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara6°C

KARATAY'DA İSTİKLAL SOSYAL TESİSLERİ VE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI

Karatay'da İstiklal Sosyal Tesisleri Ve Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

Karatay'da İstiklal Sosyal Tesisleri Ve Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

07 Ekim 2013 Pazartesi 18:35

Saraçoğlu caddesinde üzerinde bulunan İstiklal Sosyal Tesisinde gerçekleşen açılış törenine AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, 23 ncü Dönem AK Parti Konya eski milletvekili Hüsnü Tuna, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Halk Sağlığı İl Müdürü Lütfi Saltukdemir, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Mahalle Muhtarı Mustafa Uyanık’ın selamlama ve teşekkür konuşmasının ardından söz alan Halk Sağlığı İl Müdürü Lütfi Saltukdemir, Karatay Belediyesi tarafından Karatay 33 nolu Saraçoğlu Aile Sağlığı Merkezi olarak tahsis edilen bu alan ile birlikte fiziki olarak çok daha kaliteli ve rahat bir mekana kavuştuklarını belirterek bu bölgede Saraçoğlu ve Erler mahallelerinde kayıtlı toplam 13.700 kişiye birinci basamak sağlık hizmeti verileceğini söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında geçtiğimiz hafta İstiklal Kur’an Kursunun açılışını gerçekleştirdiklerini bu gün ise Sosyal Tesisi ve Aile sağlığı merkezini hayata geçirdiklerini söyledi. Kazandırılan sosyal tesis ve sağlık merkezinin sadece İstiklal mahallesine değil civar mahallelere de hizmet edeceğini belirtti. İstiklal mahallesi ve civarına Bahçelievler konutları, Akşehir konutları, İstiklal Pazar Market, Caddelerin alt yapıları ve asfaltı, 16 derslikli Kemal Katıtaş ilkokulu, Mevlana koruluğu ve Saraçoğlu caddesinin genişletilerek asfaltı 2004 yılından sonra ki dönemde kazandırıldığını ifade eden Hançerli, bir taraftan merkezi hükümet diğer taraftan yerel yönetimlerin yatırımlarıyla Karatay ilçesinin makus talihinin yenilendiğini vurguladı. Başkan Hançerli, açılışı gerçekleşen İstiklal Sosyal Tesisleri bünyesinde 700 kişilik düğün salonu, Aile Sağlığı Merkezi, market alanı ve emekliler konağının bulunduğunu sözlerine ekleyerek hayırlı olmasını diledi.

Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İstiklal mahallesinde çok amaçlı bir salonla karşılaştıklarını belirtti. Açılan Aile Sağlığı merkezinin 280 Bin kişiye hitap edeceğini dile getiren Altıntaş, özellikle sağlık merkezinin yapacağı faaliyetlerle gençleri korumuş olursak, toplumu korumuş oluruz dedi.

Ardından söz alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgede büyük bir değişim yaşandığını ifade ederek adım adım daha güzel bir geleceğe taşındığını söyledi. Konya belediyeleri olarak Kurban Bayramı’na hazır olduklarının altını çizen Akyürek, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini sözlerine ekleyerek İstiklal Sosyal Tesisi ve Aile Sağlığı merkezinin hayırlı olmasını diledi.

Son olarak söz alan AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise konuşmasında 10 yıl öncesine kadar gerçekleşen bu hizmetlerin olmadığını vurgularken, şimdi ise çok amaçlı salon ve birçok hizmetin halkın istifadesine sunulduğunu söyledi. Konya belediyelerinin halkın isteklerini göz önünde bulundurarak hizmetler gerçekleştirdiklerinin ifade eden Üzülmez tesisin hayırlı olmasını diledi.

 

Konuşmaların ardından Yıldız ve Parlak ailelerinin nikah töreniyle İstiklal Sosyal Tesisi ve Aile Sağlık Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Çiftin nikah törenini Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek kıyarken şahitliğini ise törene katılan protokol yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.