22 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara10°C

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK ŞENLİĞİ YAPILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şenliği Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şenliği Yapıldı

25 Mayıs 2013 Cumartesi 22:02

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Çocuk Şenliği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Açık Sema Alanı’ndaki şenlikte binlerce çocuğa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şenlikte çocuklar için eğitici, eğlendirici birçok faaliyetin yapıldığını belirterek, ülkenin geleceği olan çocukların her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade etti.

Konuşmasında çocukların gelecekte sahip olacakları mesleğin yanında iyi insan olmaları gerektiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, şenlikte ekmeği geçenlere teşekkür etti.

ÇOCUKLAR DİNLENDİRİCİ VE İBRET VERİCİDİR

Konuşmasını çocuklarla birlikte yapan Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise, dünyadaki hiçbir şeyin çocuk kadar dinlendirici ve ibret verici olmadığını söyledi.

Çocukları görünce insanların kendi çocukluklarını ve anne-babalarını hatırladığını kaydeden Bakan Davutoğlu, “Onlar bize geçmişi ve geleceği anlatır. En iyi ders kitabı çocuklardır. İbret almamız gereken, coşkuyla sevmemiz gereken çocuklar. Birçok törene katıldım. Beni böylesine coşkuyla buluşturan çok az faaliyet oldu. Çocuk ve şenlik birbirine çok yakışıyor” dedi.

DÜNYA ÇOCUKLARI İÇİN DUA EDELİM

Filistin’de, Somali’de, Myanmar’da, Suriye’de çocukların Konya’daki çocuklar gibi gülemediğini, geleceğe umutla bakamadığını vurgulayan Bakan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Sadece Suriye’den gelen mülteci kardeşlerimizin kaldığı kamplarda 2 yıl içinde 3 bine yakın çocuk dünyaya geldi. Allah onlara da özgürlük içinde evlerine dönecekleri günleri nasip etsin. Bu şenlik gününde hepimiz kendi çocuklarımıza bakıp Konya’nın bu güzel manevi havasında coşku içindeki kutlamalara şükretmeli ve bunu daim kılacak her tülü çabayı göstermeliyiz. Ama bunun yanında dünyanın neresinde olursa olsun, gözünden bir damla yaş dökülen çocukların o yaşını yüreğimizde hissedip olara dua etmeliyiz.”

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şenliği’nde Çocuk sirki, Grup Kaşıks, palyaçolar, kukla gösterileri yer aldı. Şenliğin sonunda çocuklara sürpriz hediyeler verildi.


                                        ŞENLİK RESİMLERİ


Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şenliği Yapıldı


















Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.