08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

MEDAŞ ELEKTİRİKLERİ HEMEN KESİYOR

MEDAŞ ELEKTİRİKLERİ HEMEN KESİYOR

MEDAŞ ELEKTİRİKLERİ HEMEN KESİYOR

01 Ekim 2011 Cumartesi 00:00

Kurum, yasanın kendilerine verdiği minimum bekleme süresini esas alarak, eğer abone son bir faturanın bile son ödeme tarihini 10-15 gün bile geçirse elektriğinin kesilmesi sürpriziyle karşılaşıyor. Eve gelen Medaş görevlileri, kapıyı çalıp 'faturanızı ödeyin yoksa kesilecek' ikazında bile bulunmadan şalteri indiriyor.
 
Yeni uygulama abonelere tam anlamıyla sürpriz yaşatıyor. Konya'da önceki dönemlerde Medaş'ın en az 2 fatura dönemi bekleme uygulamasının devam ettirdiğini düşünenler elektrikleri kesilince neye uğradığını şaşırıyor.
 
Pek çok kişi bu yeni uygulamayla mağdur olurken, unutup faturayı yatıramadıkları için elektriğin yeniden açılması bir sonraki mesai gününe kalanlar, geceyi mum ışığı nostaljisinde geçirmek ve buzdolabındaki et ve süt ürünlerinin bozulması ile karşı karşıya kalabiliyor.
 
Gecikme faizi alındığı halde Medaş'ın neden bu kadar aceleci davrandığını çözmeye çalışan vatandaşlar, ülkenin bazı bölgelerinde yılda bir kez bile elektrik şirketlerinin ücret tahsilatı yapmakta zorlandığı bir ülkede Medaş'ın bu uygulamasından bir an önce vazgeçmesini bekliyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.