MESLEK EDİNDİRME KURSLARIYLA HEDEF 1000 KURSİYER
Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında İŞKUR faaliyetleri değerlendirildi.
30 Mayıs 2017 Salı 19:32
Vali Yardımcısı Şahin BAYHAN Başkanlığında gerçekleşen toplantıda Milli Seferberlik ve teşvikler hakkında Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ sunum gerçekleştirdi. Toplantıda Aksaray Vali Yardımcısı Şahin BAYHAN ilçelerimizin Milli Seferberlik Projesine vermiş olduğu destekleri değerlendirdi. Toplantıya İlçe kaymakamları, belediye başkanları ile İl ve İlçe Halk Eğitim Müdürleri katıldı.
GELENEKSEL EL SANATLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ
İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ ise gerçekleştirdiği sunumda Meslek Edindirme kursları kapsamında ilçelerimizde gerek Kaymakamlıklarımız gerek belediyelerimiz gerekse Halk Eğitim Merkezlerimiz ile iş birlikteliği içerisinde yapılabilecek projeler ve açılacak kurslar hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında ilçelerimizin ve beldelerimizin sosyo-ekonomik ve sosyokültürel yapılarını, gelişim süreçlerini yerel yöneticilerimiz ve sektörün temsilcileri çok iyi bilmektedir. Bu doğrultuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak ilçelerimizin ihtiyaçları öncelikleri ve İşgücü Piyasa analizi değerlendirmeleri doğrultusunda bütüncül bir yaklaşım ile değerlendirme ve karşılıklı istişare yapmak arzusundayız.
500 GİRİŞİMCİYE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSU VERİLECEK
Toplantıda Meslek Edindirme Kursları, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursları, İşgücü Piyasa analizi ve değerlendirmesi, artı istihdam, işbaşı eğitim programı, eski hükümlü ve engellilere yönelik hibe programları, Toplum Yararına Çalışma Programları ve İş Sağlığı ve Güvenliği konuları konuşuldu. İlk kez Halk Eğitim Merkezleri, Kaymakamlıklar ve Belediyelerin bir araya geldiği değerlendirme toplantısında dezavantajlı kesimlere yönelik istihdam ve meslek edindirme girişimcilik uygulamaları konusunda eylem planı masaya yatırıldı. Bu doğrultuda gençlere kadınlara engelli ve eski hükümlülere yönelik temininde güçlük çekilen mesleklerin ihtiyacın göz önünde bulundurularak kursların uygulanması konuşuldu. İŞKUR tarafından kursiyerler meslek öğrenirken aynı zamanda 20 - 45 TL arasında değişen günlük cep harçlığı ve sigorta hizmetlerinden faydalanıyorlar. Toplantıda ayrıca unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarına yönelik teşvikler konuşuldu. Bu doğrultuda halı dokuma, çini, çömlek, sepet örücülüğü kursları değerlendirildi.
Toplantıda ilçelerin tarım turizm ticaret ve sanayi potansiyelleri değerlendirilerek yeni yapılacak yatırımlar ve temininde güçlük çekilen işgücü kriterleri göz önüne alınarak yıllık planlama yapıldı. Ayrıca toplantı vesilesiyle Aksaray'da tüm ilçeler ile birlikte 500 girişimciye uygulamalı girişimcilik kursu sertifikası verilecektir.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2010 Haber Bölge
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.