08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara16°C

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ SİYASET PAYLAŞIM ALANLARI OLDU

Mustafa BOZDAĞ

11 Ocak 2014 Cumartesi 15:37

      Özellikle son zamanlarda sosyal paylaşım sitelerindeki katılımların artmaya başladığı bu son dönemlerde sanıyorum yaklaşan seçimler nedeniyle olsa gerek fark edilir bir şekilde siyasi içerikli resim ve yazı alıntılarının paylaşılmakta olduğunu görüyoruz. 
Elbette düşünceler önemlidir, bunları anlıyorum ama gerek resimler gerekse alıntı yazılar olarak olsun farklı düşüncelerin ortaya koyulmasını çok önemseyenlerdenim ancak burada benim itirazım, kişilerin adeta kendi düşüncelerini hiç de hesaba katmadan sadece beğendiği her şeyi kabullenerek paylaşma isteğidir.
Bu konuda demem o ki kopyala, yapıştır anlayışı ile algıların yaygınlaştırılmasından öteye bir başka faydasını göremediğim bu tarz kolaycı davranışların üzerinde biraz tartışma yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Ve sonra paylaşım sitelerinde neden yorumlar yapılmıyor veya neden yeni fikirler ortaya dökülmüyor diye şikayette bulunuyoruz.
Aslında bu gün küçük, büyük fark etmez, hemen hemen her kentimizde sanat, kültür, çevre ve spor gibi çağdaş güncel yaşamın bir gereği olarak çok çeşitli çalışmaların olduğunu da iyi biliyoruz ama baktığımız zaman tüm bu aktiviteler üzerine hem yönlendirici, eğitici ve hem de tanıtıcı olarak bireyler arasında bir bağ oluşturulacağına inandığım paylaşımların olmaması bence üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konu artık.
Meseleye bu açıdan baktığımda hemen hemen her konuyu siyasete alet ediyoruz gibi bir durumu gözlemliyorum. Dolayısıyla bu tarz alışkanlıklarımızdan vazgeçmediğimiz sürece ben sosyal yaşam dinamiklerimiz üzerinde ortak bir gücünü harekete geçirilebileceğimizi asla düşünemiyorum. Maalesef bu durumdan da daha çok gençlerimiz zarar görmekte.
Yok iktidar tarafı, yok muhalefet tarafı derken baktığımız zaman pek çok sosyal organizasyonun yapılamadığını ve hatta düşüncenin  bile hayata geçirilemediğini görüyoruz.
Aslında sosyal paylaşım alanları olarak baktığımızda temel amacın ben, bir karşılık beklemeden veya herhangi bir kişisel kazanım öngörmeden sadece fahri çalışmaların paylaşıldığı, sosyal konularda katılımların artışına dönük çalışmaların yoğunlaştığı, değişik konularda bilgilendirmelerin ortaya konulduğu bir çeşit eğitim ve paylaşım alanları olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani büyük oranda siyaset odaklı paylaşımların bu sosyal paylaşım alanlarını işgal etmeleri nedeniyle sosyal çalışmaların bir şekilde önlendiğini görüyorum.
Unutmayalım ki kişiler düşünceleriyle ancak kendilerini ifade edebildikleri gibi yine kendi fikir ve duruşlarıyla da farklılıklarını yaratabiliyorlar. Örneğin bu gün ben tarla ve balıkçılık işinden hiç anlamam mesela. Sanatçı da değilim ama sanatın her çeşidine büyük saygım var. Ama bir emekli asker ve de bir gazeteci olarak benimde topluma yapabileceğim katkılarımda olabilir düşüncesindeyim. 
Demem o ki, bu gün sosyal paylaşım siteleri içinde katılan yüzlerce vatandaşımızın mutlaka katkı verebileceği yine yüzlerce konunun olabileceği ortadadır. Dolayısıyla bu konuları paylaşmakla yıllardır o çok yakındığımız güncel yaşam dinamiklerimizin belki de bu yollarla daha çağdaş çizgilere daha kısa süreler içinde oturtabileceğimizi düşünüyorum.
Sonuç olarak bu gün elimizde modern dünyanın da çokça kullandığı önemli bir kitle iletişim aracı olan sosyal paylaşım siteleri bulunmakta. Bunu biran önce siyasete alet etme anlayışından kurtararak sosyal çalışma alanları olarak kullanabilmeyi hayata geçirebilirsek eğer ben toplum olarak çok daha faydalı konulara girerek hem eğitim ve de hem de iyi örneklerin yayılması bakımından gerekli görüyorum.
Alıntıdır.(ERHAN GÖÇMEN http://www.sonkursungazetesi.com)
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.