2012-2013 eğitim ve öğretim yılı bu hafta itibari ile tamamlanıyor. Biliyorsunuz ki ilk dönem 4+4+4 sisteminin bu yıl ilk defa uygulanması ile birlikte sıkıntılı başlamıştı. Fakat bu sorunlar kısa sürede aşılarak sisteme kısa sürede adaptasyon sağlandı. Bazı yanlışlıklar oldu bunlar fark edildi ve düzeltildi. Bilgisayar dersi önce kaldırıldı sonra sonra gelecek yıldan itibaren ortaokullarda zorunlu ders haline getirildi. Kıyafet serbestliği getirildi. daha sonra Yeni Bakan bunuda askıya aldı. Dershanelerin özel okula dönüşme durumu vardı bundan da şimdilik ses yok. derken sistem ilk yıl başarı ile uygulandı diyebilirim. Tabi sistemin tam oturması için en az 4 yıl geçmesi gerekir bana göre ama yinede başarılı bir yıl geçti diyebilirim. Bunda da en büyük pay "ÖĞRETMENLERİN" hakkını teslim etmek gerekir.
Yine Geldi Karne zamanı;
Karne dönemi hem öğrenci için hem de veli için tatlı bir telaş öğrenci acaba karnem nasılı olacak zayıfım olacak mı olmayacak mı Takdir mi alacam teşekkür mü alacam gibi düşünce ile gidilir son günlerde okullara kimi öğrenci öğretmene kızar bana düşük not verdi diye kimi öğrenci kendine kızar ben şu dersten nasıl düşük aldım diye veli için ise acaba çocuğumun karnesi nasıl olacak özellikle ilkokula yeni başlayanlar için annelerin üzerinde büyük bir yük sanki annelerde okula giden bir öğrenci gibi çocuğu ile ilgilenip ders çalışmakta ve ilgilenmekte bu yorucu geçen nihayet bu süreç bu hafta tamamlanıyor. inşallah öğrenciler ve veliler açısından hayırlısı olur.
Yine bir diğer önemli konu karnelerde kırık diye tabir ettiğimiz zayıf notlar karnesinde zayıf olan öğrencilerin evden kaçma, karne notlarında değişiklik yapma, yalan söyleme gibi davranışlarda bulunabileceği konularında dikkat edilmelidir.
Karnede ki öğrencilerin başarısız olduğu dersler karşında ailenin vereceği tepkilerden korkmasına yol açmakta Bu konuda ailelerin bilinçli olması problemin çözümü için büyük önem taşımaktadır. Bu gibi durumlarda önemli olan çocuğun ruhunu incitmeden, ortada bir sorun var ise konuşarak düzeltmeye çalışmaktır. Karne döneminde öğrenciler, değerlendirilecek olmanın verdiği kaygıyı yaşar. Kötü karneyle ailesinden ‘kötü evlat’, ‘beceriksiz, işe yaramaz çocuk’, ‘arkadaşını bile geçemedin, ondan yüksek puan alamadın’ gibi geribildirim alacağını düşünen çocuklarda evden kaçma, karne notlarında değişiklik yapma, yalan söyleme gibi davranışlar görülebilir.
Gibi daha bu maddeleri çoğaltabiliriz. Unutmayın, o herkesten farklı olan ve sadece kendine benzeyen dünyada tek bir kişidir. Mutlaka Her ana-babanın çocuklarıyla ilgili bazı beklentileri vardır. Tatil dönemi çocuğun hayalini kurduğu ve kendini bir sonraki döneme hazırladığı bir süreçtir. Bu dönem ilişkileri geliştirmek ve sağlamlaştırmak için çok güzel bir zamandır. Bunları onunla konuşun. Çocuğunuzla iyi vakit geçirip, var olan sorunları daha kolay atlatabilirsiniz.
Unutulmamalıdır ki; “kötü karneyi düzeltmek mümkünken çocuğun ruhsal dünyasında açılacak yaraları iyileştirmek pek de kolay olmamaktadır” Bu vesile ile Öncelikle Tüm emeği geçen Öğretmenleri ve büyük bir efor sarf eden öğrencileri kutluyorum.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.